Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Idee la minister: structura anului școlar să fie modificată - clasa IX-a trece la gimnaziu

Idee la minister: structura anului școlar să fie modificată - clasa IX-a trece la gimnaziu

Clasa pregătitoare va deveni Clasa I, iar clasa a IX-a trece la gimnaziu - este propunerea ministrului Educației, Ecaterina Andronescu de modificare a structurii anului școlar. Tot ea propune o Evaluare Națională la clasa a III-a și alta la clasa a VI-a.

Andronescu a vorbit astăzi, la București, depre noua viziune asupra sistemului de educație. Prima schimbare va fi redenumirea clasei pregătitoare. Aceasta se va numi ”clasa întâi”. „Clasa întâi este aici ceea ce este azi clasa pregătitoare. Asta pentru că în mentalul colectiv a intrat din păcate cu clasa zero. Ceea ce este total greșit, cum să fie un copil în clasa zero?”, a motivat Andronescu, citată de Edupedu.ro.

Astfel, ciclul primar clasic va fi compus din clasele I-III, urmând ca la clasa a IV-a elevii să aibă în continuare învățător, dar și profesori.

Evaluările Naționale noi sunt propuse să aibă loc la clasa a III-a (actuala clasă a II-a) și la clasa a VI-a (actuala clasă a V-a). În prezent Evaluările Naționale au loc la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.

schema an scolar

O altă noutate ar fi apariția unui consilier de carieră în schema de la clasele VII-IX.

Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a va deveni Evaluarea Națională de la clasa a IX-a.

”Cei care nu fac față la Evaluarea Națională propunem să facă un an suplimentar. Nu înseamnă un an de repetenție, neapărat, ci să nu lăsăm pe nimeni să treacă mai departe de acest nivel fără compețentele necesare”, a explicat Ecaterina Andronescu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

un pedagog de scoala noua

Acum 5 ani

Dar un ministru poate sa fie ZERO? Da, atunci cand vine cu asemenea idei!
Raspunde

Alex

Acum 5 ani

"Casa a IX-a trece la gimnaziu" - normal ca trece la gimnaziu, viitoarea clasa a noua este actuala clasa a opta. Deci, care-i noutatea aici?!?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus