Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Managerul Muzeului ASTRA aleargă la Maratonul Sibiului pentru o bibliotecă

Managerul Muzeului ASTRA aleargă la Maratonul Sibiului pentru o bibliotecă

Ciprian Ștefan, managerul Complexului Național Muzeal ASTRA, aleargă anul acesta la Maratonul Internațional Sibiu pentru ca o bibliotecă să poată fi pusă la dispoziția elevilor din Săcădate.

Nu este pentru prima dată când managerul Muzeului Astra alege o cauză a evenimentului sportiv pentru care să alerge. Dacă anul trecut a ales „Ambulanța pentru monumente”, Ciprian Ștefan a ales de această dată să alerge pentru ca elevii din Săcădate să aibă parte de o bibliotecă. Spune că încearcă să promoveze cât mai mult Maratonul Internațional Sibiu, să facă mișcare și să strângă cât mai mulți bani pentru proiectele din mediul rural.

„Particip pentru că vreau să încurajez acest eveniment prin tot ce pot, e o mișcare foarte bună pentru Sibiu, angrenează foarte multă lume și e vorba de sănătate în primul rând. De asemenea, orice proiect dezvoltat în mediul rural mă interesează și ajut cu tot ceea ce pot. La Săcădate se întâmplă ceva foarte fain. Noi am făcut ceva asemănător la Nou Român și la Miercurea Sibiului, iar acest proiect de la Săcădate îmi place mult și cred în el. Alerg pentru că e important să facem oamenii să rămână în sate. Chiar și la nivel european avem de-a face cu o depopulare masivă a zonelor rurale, dar și acolo se încearcă și se mișcă astfel de proiecte sociale care trebuie încurajate și susținute. Acea comunitate chiar are nevoie de o bibliotecă”, spune Ciprian Ștefan.
muzeul-astra-satului-ciprian-stefan-6

Proiectul pentru care aleargă anul acesta se numește „O bibliotecă pentru copiii din Săcădate”, iar inițiatorii își propun să amenajeze o încăpere multifuncțională, destinată cărților, meditației, atelierelor de lectură sau altor activități recreative similare.

„Dreptul de a citi este universal și inalienabil. Orice copil trebuie să aibă acces la lumea fascinantă a cărților. Copiii care citesc sunt adulții responsabili, implicați și empatici de mâine. Lectura fortifică imunitatea minților și vaccinează împotriva obtuzității. Ideea proiectului s-a născut în timp. Asociația  Vatra-Satului Săcădate colaborează de 4 ani cu Școala primară din Săcădate, unde s-au desfășurat mai multe proiecte de voluntariat”, explică aceștia.
Grupul țintă al proiectului este format din elevii și cadrele didactice ale Școlii Primare din Săcădate, respectiv opt copii la grădiniță și 22 de elevi în învățământul primar. Pentru a pune proiectul în aplicare, inițiatorii își propun să strângă 5000 de lei, bani care vor fi investiți în spațiul care va fi transformat în bibliotecă, achiziția de cărți și cheltuieli de promovare a proiectului.

Acesta este doar unul din cele 40 de proiecte acceptate anul acesta în cadrul Maratonului Internațional Sibiu, despre care puteți găsi informații AICI. Pentru lista completă a cauzelor, precum și modalitățile prin care puteți să susțineți proiectul preferat, intrați pe site-ul oficial al Maratonului Internațional Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus