Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

„Unii spun acum că este o victimă”. Europarlamentar român, despre șansele lui Kovesi după plasarea sub control judiciar

„Unii spun acum că este o victimă”. Europarlamentar român, despre șansele lui Kovesi după plasarea sub control judiciar

Europarlamentarul român din partea ALDE Renate Weber crede că Laura Codruța Kovesi își păstrează șansele de a deveni primul procuror-șef european după instituirea acestei funcții chiar și în ciuda deciziei procurorilor de la București de a o plasa sub control judiciar în ancheta privind abuzul de serviciu.

Renate Weber a comentat sâmbătă, la SIbiu, situația în care se află Kovesi, arătându-se surprinsă de faptul că unii politicieni de la Bruxelles au comentat cazul.

„Am însă niște luări de poziție exprimate și de liderul PPE din Parlament, dar și de liderul ALDE din Parlament care, mărturisesc, m-au surprins, pentru că întotdeauna i-am văzut rezervați în ceea ce privește sistemul de justiție în sensul în care nu ne amestecăm în ceea ce înseamnă investigațiile și efectuarea actului de justiție ca atare într-o țară. Nu este firesc să intervii într-o anchetă în curs.

Sigur că este o situație nemaiîntâlnită. De altfel, este pentru prima dată când avem o selecție pentru procurorul-șef al unei instituții nou create.

Nu cred că a pierdut din șanse. Cred că unii ar putea să considere că are mai mutle șanse, că acum este o victimă. Așa au fost discuțiile când am asistat la prezentarea și audierea doamnei Koveși în comisii, au fost colegi care s-au exprimat în sensul acesta că este de fapt o victimă a propriilor acțiuni”, a comentat Renate Weber.

Amintim că joi, Kovesi a fost plasată sub control judiciar de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ). Fosta șefă DNA este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

un protestatar

Acum 4 ani

Victima ca cele de la Chilia in port!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Eu

Acum 4 ani

Esti o epava in deriva, ce cauti la Sibiu? Sibiul e reprezentat de Iohannis si Keovesi! Atat@
Raspunde

???

Acum 4 ani

Cu cine te certi? Cu tine ? te uiti in oglinda si vorbesti?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus