Sâmbătă,
15.06.2024
Innorat
Acum
13°C

Peste 800 de locuri libere pentru părinții sibieni care trebuie să-și înscrie copiii la școală: în 25 de școli nu se mai fac înscrieri

Peste 800 de locuri libere pentru părinții sibieni care trebuie să-și înscrie copiii la școală: în 25 de școli nu se mai fac înscrieri

Peste 600 de locuri libere sunt disponibile în școlile din Sibiu pentru părinții care trebuie să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare cu studiere în limba română. În total, sunt peste 800 de locuri libere, însă cele mai mari școli din Sibiu au anunțat că și-au îndeplinit capacitatea aprobată de Inspectoratul Județean Școlar.

Etapa a doua de înscriere în clasa pregătitoare a început astăzi, iar conform informațiilor publicate de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, în școlile din județ ar mai fi disponibile, în total la toate tipurile de clase, 855 de locuri din 4.317 locuri disponibile la începutul campaniei de admitere. În prima etapă au fost admiși 3.462 copii.

Cele mai multe locuri libere sunt pentru clasele de învățământ de masă - 626 în limba română din 3.315; 44 de locuri în limba germană și un loc în clase cu predare în limba maghiară.

Tradițional, mai multe școli din Sibiu s-au pomenit cu clasele ocupate după prima etapă. La fel ca în anii trecuți acest lucru s-a întâmplat la Școala Gimnazială Nr. 18 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Gimnazială "Nicolae Iorga" Sibiu, dar și la Liceul Teoretic "Constantin Noica" Sibiu. În total, în 25 de școli din județ care au bugetate locuri pentru clasele primare, învățământ normal, nu se mai pot face înscrieri decât în anumite condiții.

„Unitatile de învățământ care au completat numărul de locuri nu mai pot înscrie în etapa a doua. Dacăîn etapa I au un număr mai mare de cereri decât numărul de locuri, atunci pot opta pentru un număr mai mare de elevi în clasă (peste 25), cu acordul învățătorului care va prelua clasa, și pot cere suplimentarea numărului de locuri la Consiliul de Administrație al IȘJ Sibiu”, ne-a explicat Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.
Potrivit lui Dincă, în anii trecuți nu au existat elevi neasociați sau respinși după etapa a doua de înscriere în învățământul primar, clasa pregătitoare.

Școlile din județul Sibiu cu cele mai multe locuri disponibile în etapa a doua:

Limba germană: Școala gimnazială „Georg Daniel Teutsch” Agnita (22 din 25); Liceul Teoretic "Gustav Gundisch" Cisnădie (14 din 25).

Limba română: Școala Gimnaziala "Georg Daniel Teutsch" Agnita (19 din 25); Școala gimnazială Avrig (15 din 40); Școala gimnazială nr. 2 Cisnădie (17 din 28); Școala gimnazială Cristian (22 din 50); Liceul "Timotei Cipariu" Dumbrăveni (13 din 50); Școala Gimnazială "Cireșarii’ Mediaș (19 din 50); Școala Gimnazială Nr 4 Mediaș (18 din 25); Școala Gimnazială "Ioan Ban - Dascălu" Poiana Sibiului (18 din 40); Școala Gimnazială Nr 10 Sibiu (12 din 25); Școala Gimnazială Nr 25 Sibiu (15 din 50); Școala Gimnazială "Regele Ferdinand" Sibiu (27 din 75); Liceul Tehnologic "Johannes Lebel" Tălmaciu (15 din 48); Școala Gimnazială Vurpăr (23 din 42) etc.

O singură instituție mai are disponibile locuri libere în limba română, cu taxă. Este vorba de Școala Primară "Româno-Finlandeză" Sibiu, care are aprobate trei clase de 54 de copii, iar opt locuri încă nu au fost ocupate. De asemenea, mai sunt libere două locuri la Școala Gimnazială Roșia / Școala gimnazială Waldorf "Hans Spalinger" Roșia. La centrele școlare de educație incluzivă din Mediaș și Sibiu au rămas libere 38 de locuri la buget (învățământ normal), iar la cele din Dumbrăveni și Turnu Roșu - patru locuri (învățământ simultan).

Părinții sibieni pot consulta întreaga listă a locurilor rămase libere după prima etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus