Joi,
18.08.2022
Cer Senin
Acum
22°C

Tursib înființează cinci noi stații de autobuz în Ștrand. “Am făcut teste la mai multe ore ale zilei și funcționează“

Tursib înființează cinci noi stații de autobuz în Ștrand. “Am făcut teste la mai multe ore ale zilei și funcționează“

De la jumătatea acestei luni, societatea Tursib înființează o nouă linie principală de transport – cea cu numărul 8 - și își extinde rețeaua de transport și în interiorul cartierul Ștrand, în zona străzilor Dimitrie Cantemir și Săcel. Aici vor fi înființate cinci noi stații.

La propunerea reprezentanților Tursib, consilierii locali au aprobat la finalul săptămânii trecute înființarea traseului principal cu numărul 8. “Capetele“ noii linii de transport public local vor fi Sembraz (cartierul Lazaret) și strada Zăvoi (cartierul Turnișor). Pe noul traseu cu o lungime de aproximativ zece km vor circula patru autobuze (unul având curse doar la orele de vârf) în cursul zilelor lucrătoare (două autobuze în zilele nelucrătoare). Noul traseu va deveni operațional din 15 aprilie.

Itinerarul noului traseu Tursib va include, la dus, străzile Zăvoi – Gh. Asachi – Piața Iancu de Hunedoara – E.A. Bieltz – șoseaua Alba Iulia – Malului – Cibinului – Târgul Fânului – Nicolae Teclu – Constituției – Gușteriței – Strungului – Henri Coandă, capăt de linie fiind Sembraz. La întoarcere, autobuzele vor porni de la Sembraz urmând stațiile de pe străzile Henri Coandă – Principatele Unite – Oțelarilor – Macaralei – Calea Gușteriței – Constituției – Abatorului – Târgul Fânului – Râului – Metalurgiștilor – Distribuției – Autogării – Alba Iulia – E.A. Bieltz – Piața Iancu de Hunedoara – Gheorghe Asachi – Zăvoi.

Cum noul traseu principal se suprapune peste o parte din actualul traseu secundar 10 (acum face legătura între str. Zăvoi din Turnișor și Cema (Tăbăcăriei/Scandia) din Gușterița, acest din urmă traseu va fi modificat, tot cu începere de la 15 aprilie 2019. Astfel, cele patru autobuze de pe traseul 10 vor mai circula pe traseul Zăvoi – str. Gh. Asachi – Piaţa Iancu de Hunedoara – str. E.A.Bieltz -  sos. Alba Iulia – str. Dealului – str. Banatului - B-dul Victoriei – Piaţa Unirii – B-dul C.Coposu – Calea Guşteriţei –  str.Podului - CEMA (Tăbăcarie/Scandia). La întoarcere, traseul urmează ruta (Tăbăcarie/Scandia) CEMA – str. Podului – Calea Guşteriţei - B-dul C.Coposu – Piaţa Unirii – str.A.Şaguna - sos. Alba Iulia - str. E.A.Bieltz - Piaţa Iancu de Hunedoara – str.Gh.Asachi – Zăvoi.

 

S-a stabilit amplasarea noilor stații pe traseul 17

Linia de transport secundară 17, care face legătura între Gară și cartierul Ștrand va fi prelungită tot din 15 aprilie. De la acea dată, capătul de linie în cartierul Ștrand nu va mai fi în zona complexului acvatic (parcarea de unde se organizează examenele practice pentru obținerea permisului de conducere), ci va fi în capătul străzii Săcel.

Pe strada Săcel, la capăt de linie, traseul 17 va ajunge prin intermediul străzii Maramureșului. Prima stație pe Dimitrie Cantemir va fi amplasată în dreptul locului de joacă amenajat în urmă cu mai mulți ani de către SC Apă Canal SA.

tursib 1 Tot pe strada Dimitrie Cantemir, dar după intersecția cu strada Prof. Cornel Irimie, va fi înființată o nouă stație. Capătul de linie va fi amenajat pe strada Săcel, în apropiere de intersecție cu strada Islazului.

Capătul de linie va fi amplasat pe strada Săcel Capătul de linie va fi amplasat pe strada Săcel

De aici, traseul de întoarcere va parcurge strada Săcel, unde înainte de sensul giratoriu amplasat la intersecția cu străzile Dragalina și Litovoi Vodă va fi un nou punct de oprire. În fine, cea de-a cincea nouă stație va funcționa pe strada Litovoi Vodă, chiar înainte de zona în care strada se îngustează.

Și celălalt capăt al traseului 17 va fi prelungit: în loc de Gară, capătul de linie va fi amplasat în cartierul Reșița, după ce va fi străbătut Calea Gușteriței până la intersecția cu strada Vulcan.

La întoarcere, traseul 17 va urma itinerariul străzilor Viitorului – Vulcan – Calea Gușteriței – bd. Corneliu Coposu – Piața Unirii – Andrei Șaguna – șoseaua Alba Iulia – Vasile Cârlova – Maramureșului – Dimitrie Cantemir – str. Săcel – Ștrand 2.

“Pe aceste noi trasee am efectuat deja teste cu autobuze care au o lungime de 12 metri. Aceste curse-test au fost efectuate la diferite ore ale zilei și nu am înregistrat probleme de încadrare, nu am întâlnit situații care să ne ridice probleme“, spune Dan Căprariu, directorul general al Tursib SA.

Tot din 15 aprilie vor mai fi operate o serie de modificări ale orarului de circulație ale autobuzelor de pe traseele Proiectul de hotărâre mai prevede și modificări în orarul de circulație a autobuzelor de pe traseele 2, 15, 111, 113, 114, 115 și 118 (modificări realizate la propunerea călătorilor).

Sursa foto: Google Street View

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

dancp2

Acum 3 ani

pentru ca sint trasee noi,orarii noi its sa faca publicitate,pliante etc cu traseele! ideea e buna ,sa spuna sibienii ce folosesc its ce ar mai trebui facut
Raspunde

Anonymus

Acum 3 ani

astia sunt nebuni? cand au facut teste ca nu am vazut nici un autobuz pe strada Sacel?... acolo nu ai unde merge cu masina in mod normal apoi cu un autobuz... o sa fie plin de masini zgariate si nervi pe strada Sacel... Chiar nu mai gandeste nimeni in primaria Sibiu? Chiar nu iasa nimeni pe teren sa vada realitatea? Cum poti conduce un oras doar pe baza vorbelor si unor hartii?
Raspunde

Observator

Acum 3 ani

Ar fi bine sa stiti care traseu va trece prin Strand, 8 sau 17 , ati cam incurcat traseele "societatea Tursib înființează o nouă linie principală de transport – cea cu numărul 8 – și își extinde rețeaua de transport și în interiorul cartierul Ștrand, în zona străzilor Dimitrie Cantemir și Săcel." si "La întoarcere, traseul 17 va urma itinerariul străzilor Viitorului – Vulcan – Calea Gușteriței – bd. Corneliu Coposu – Piața Unirii – Andrei Șaguna – șoseaua Alba Iulia – Vasile Cârlova – Maramureșului – Dimitrie Cantemir – str. Săcel – Ștrand 2." Ori e alba ori e neagra.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ion Veres

Acum 3 ani

O idee ar fi sa inmatriculati pe VL autobuzele.. ar fi lasate sa treaca cu prioritate prin oras de marea majoritate de masini de VL/
Raspunde

o solutie

Acum 3 ani

Pe Cantemir si Sacel faceti sensuri unice, altfel vor fi probleme si mai mari in trafic. La ora actuala cele doua strazi sunt pline de masini parcate pe ambele sensuri de circulatie, circulatia fiind de fapt un slalom printre acestea. Functioneaza, dar functioneaza prost!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus