Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

BC CSU Sibiu, pe locul I înaintea PlayOff-ului. În weekend avem Derby-ul Ardealului acasă

BC CSU Sibiu, pe locul I înaintea PlayOff-ului. În weekend avem Derby-ul Ardealului acasă

Cu o etapă înaintea PlayOff-ului Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC CSU Sibiu și-a asigurat prima poziție în clasament. Victoria de seara trecută, din deplasare la SCM U Craiova, scor 75-59, îi asigură echipei sibiene liniștea înaintea duelului Ardealului, programat cu U-BT Cluj Napoca, ocupanta locului secund. Partida se va disputa cu casa închisă.

BC CSU Sibiu a făcut un meci bun în deplasarea de la Craiova, echipa gazdă nereușind să pună probleme galben-albaștrilor. Sibienii au condus pe tot parcursul partidei și și-au asigurat un avans suficient de consistent, reușind să și-l conserve până la final. Cheia a fost și de data aceasta apărarea, Craiova fiind limitată la 59 de puncte. Cu victoria de luni, BC CSU Sibiu se stabilizează pe prima poziție a clasamentului și, indiferent de deznodământul partidei de duminică echipa lui Dan Fleșeriu va aborda PlayOff-ul din poziția de lider.

„Era un meci important pentru noi pentru că, după această victorie, încheiem pe locul întâi. Presiune a fost puțin pe umerii băieților. În schimb, au jucat destul de bine, au făcut o apărare suficient de agresivă pentru a le pune probleme celor de la Craiova și să le încetinim jocul. Mă bucur pentru victorie, mă bucur pentru locul întâi la finalul sezonului regulat, dar asta nu ne dă încă nimic, deocamdată. <<După 20 de ani>> începe să prindă contur și în realitate. Să sperăm că vom putea duce până la capăt și odată cu începerea playoff-ului când, știm cu toții, este un alt campionat. Așteptăm să vedem cine vor fi oponenții noștri din primul tur și atunci putem să ne pregătim mai bine. Deocamdată urmează două săptămâni până la Cupă, două săptămâni în care trebuie să ajungem în formă maximă, să jucăm foarte bine, să jucăm finala și să o putem și câștiga”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul principal al BC CSU Sibiu.

În ultima etapă din TOP6, BC CSU Sibiu va juca în compania celor de la U Banca Transilvania Cluj, duminică, 7 aprilie, de la ora 19:30, pe teren propriu. Partida se va disputa cu casa închisă, biletele pentru acest meci fiind epuizate în mai puțin de două ore de la punerea lor în vânzare.

 

Foto: Adrian Bugariu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus