Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
0°C

Limbajul semnelor, celebrat de GONG, într-un spectacol la Sibiu și București

Limbajul semnelor, celebrat de GONG, într-un spectacol la Sibiu și București

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 18:00, spectacolul „Visând glasuri” după un concept de Nicoleta Lefter. Spectacolul va mai avea o reprezentație specială în data de luni, 15 aprilie, de la ora 19:00, la Centrul de Teatru Educațional „Replika” din București.

„Visând Glasuri” este o călătorie senzorială în lumea surzilor, un performance ce explorează bogăția și plasticitatea semnelor într-o montare emoționantă ce vorbește despre oamenii din jurul nostru pe care îi cunoaștem prea puțin, despre vise și frici, într-un limbaj accesibil atât celor mici, cât și celor cu deficiențe de auz. Plecând de la universul emoțiilor copiilor cu deficiențe de auz, povestea descrie o suită de imagini, de stări și de asocieri foarte poetice ale felului în care sunt percepute sunetele, acolo unde ele nu pot pătrunde așa cum sunt.

Producția Teatrului „Gong” din Sibiu îi aduce pe scenă pe Ana Maria Andrei și Emanuel Furdui, elevi la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2 din Sibiu, alături de actorii Claudia Stühler, Claudiu Urse, Nicoleta Lefter și Paul Bondane. Pornind de la texte semnate de Ted Hughes și Lavinia Braniște, universul construit de Nicoleta Lefter este unul puternic vizual și poetic. Imaginarul acestui performance se articulează, totodată, prin forța animațiilor create de Paul Mureșan și prin muzica lui Claudiu Urse. „Lucrând la spectacol am realizat că limbajul semnelor este cel mai autentic și profund limbaj. Este emoționant să vezi sub ochii tăi cum se poate defini un om printr-un singur semn. Semnul pe care fiecare îl purtăm cu noi zi de zi și pe care nu îl conștientizăm.”, a declarat Nicoleta Lefter în timpul repetițiilor.

foto-Visand-Glasuri-22.03.2018-Dragos Dumitru (12)

Spectacolul are o durată de aproximativ 35 de minute și nu este recomandat celor cu vârsta sub 7 ani.

Accesul publicului pentru reprezentația de la Sibiu se face în limita locurilor disponibile, pe baza biletelor puse în vânzare atât online prin teatrulgong.ro, cât și la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00, iar duminica de la 10:00 la 14:00. Prețul unui bilet este de 9 lei, tarif unic.

Reprezentația de la București are loc în cadrul Platformei de Artă Educațională 2018-2019, un proiect de explorare și cercetare pedagogică a unor teme de maximă relevanță socială și politică, prin intermediul spectacolelor de teatru, cărților, filmelor, dezbaterilor și atelierelor teatrale. Proiectul face parte din programul „Personal/Colectiv. Proiect de Artă Educațională” și este finanțat de AFCN - Programe Multianuale. Intrarea publicului este liberă pe bază de rezervare la centrulreplika@gmail.com / 0732.101.860 / 0787. 714.551.

 

Foto: Dragoș Dumitru

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus