Vineri,
03.12.2021
Partial Noros
Acum
12°C

Ce a găsit ministrul Dezvoltării Regionale la Sibiu: „Liviu Dragnea a creat cel mai revoluționar program după 1989”

Ce a găsit ministrul Dezvoltării Regionale la Sibiu: „Liviu Dragnea a creat cel mai revoluționar program după 1989”

În Sibiu se desfășoară a treia cea mai mare investiție din România, în afară de infrastructură, adică reabilitarea Secției de Neurologie a Spitalului Județean, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Vasile-Daniel Suciu. Acesta s-a aflat astăzi în Sibiu, iar la finalul vizitei a vorbit de la sediul PSD despre Programul Național de Dezvoltare Locală, subliniind că acesta s-a născut dintr-o idee a lui Liviu Dragnea.

Suciu a fost însoțit, ca și la precedentele conferințe ale miniștrilor PSD care au vizitat Sibiul, de Bogdan Trif, ministrul Turismului și șeful interimar al organizației județene a social-democraților, dar și de alți funcționari și membri de partid.

„În Sibiu aproape fiecare primărie a avut două-trei proiecte în cadrul PNDL. Banii au fost împărțiți echitabil, nu pe criterii politice, ba chiar primari PSD au fost nemulțumiți că unii primari PNL au primit mai mulți bani”, a declarat Trif.

Ambii miniștri PSD au ținut să-l laude pe șeful lor de partid pentru „ideea” sa de a lansa, acum 7 ani, PNDL. „Este cel mai mare proiect pe care acest guvern l-a implementat. Să nu uităm că a fost pornit de actualul președinte al PSD pe vremea când era ministru al Dezvoltării Regionale, și aici vorbesc de Liviu Dragnea. A fost născut dintr-o idee, nu i-a dat nimeni o șansă de reușită din cauza bătăliilor duse de-a lungul anilor de toți. Sibiul are alocat un buget generos”, a spus Trif. „Da, a fost creat în 2012 de către actualul președinte al PSD, Liviu Dragnea, împreună cu Sevil Shhaideh”, a completat Suciu.

Ce a găsit ministrul Dezvoltării Regionale la Sibiu

În discursul său, ministrul Dezvoltării Regionale a ținut să-i critice pe cei care au declarat în ultimul timp că PNDL este un program care trebuie oprit, referindu-se la liderul USR, Dan Barna, și cel al PNL Sibiu, Raluca Turcan.

„La întâlnirea de azi cu primarii din județul Sibiu toți la unison au apreciat utilitatea, simplitatea și pragmatismul acestui program care, într-adevăr, este cel mai revoluționar creat vreodată de o guvernare după 1989. Spun revoluționar pentru că începând cu 2013 peste 47 de miliarde de lei au fost alocați în etapa I și II a PNDL, iar astăzi sunt în diferite faze de promovare 12.600 de obiective de investiții în toată țara.

De aici, de la Sibiu, vreau să atrag atenția unor domni și doamne care se exprimă în spațiul public, ocolind adevărul. Mă refer la președintele unui partid parlamentar, dl Barna, care spunea de la tribuna Parlamentului că acest program guvernamental trebuie să fie stopat. Am vorbit acest lucru și cu primarii din Sibiu și indiferent de culoarea lor politică au spus că este un program extrem de bun și care dimpotrivă trebuie să continue. Tot în județul Sibiu mai există un politician care spune peste tot că acest program este „pușculița PSD”. Îi spun că primarii PNL din județul Sibiu au primit sume mai mari prin PNDL decât primarii PSD”, a comentat Vasile-Daniel Suciu.

Acesta a adăugat că în județul Sibiu, prin PNDL, se finanțează 167 de proiecte de investiții în valoare totală de 800 de milioane de lei, după cum urmează: 66 de investiții în rețele de apă și canalizare; 24 de unități de învățământ; 17 unități sanitare. „Și da, la Sibiu, în oraș din care președintele României a plecat în politica mare și mai ales că spunea că nu s-a investit nimic în sănătate, vreau să vă spun să mergem la spitalul care este finanțat prin PNDL, adică cu bani guvernamentali, bani din această guvernare, pe care și dna Turcan, și dl Barna, și domnul președinte o acuză. A treia cea mai mare investiție, în afară de infrastructură, se desfășoară și se derulează în mun. Sibiu, cu o valoare de aproape 30 de milioane de lei adică Seția de Neurologie a Spitalului Județean”, a mai spus ministrul.

Suciu a negat și informațiile potrivit cărora unii primari s-ar plânge că la minister nu există bani pentru ducerea până la capăt a tuturor proiectelor: „Nu e nicio problemă de lchiditate. Avem toți banii pentru derularea acelor peste 12.000 de proiecte”.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

9 comentarii

Liviu

Acum 2 ani

PNDL a fost și este cea mai diabolică morișcă de pompat bani la partid și în conturi personale. Banii care finanțează lucrări nu vin de la PSD din cont, ei sunt tot din bugetul de stat, nu e nicio scofală. Ar fi fost mult mai corect să lase banii colectați din impozite la județe și la primării. Ce a făcut Liviu Dragnea a fost să inventeze (împreună cu Sevil Shaideh, exact) un mecanism prin care să poată sifona. Ca să nu comenteze nimeni, au fost obligați să le dea și primarilor de la alte partide. În plus, firmele care "câștigă" contracte pentru aceste finanțări știu din inside unde sunt licitații de supt.
Raspunde

Vai , unde am ajuns !!!

Acum 2 ani

Suntem tara in care pensiile speciale, spaga și corupția sunt lucruri normale ! Ne sfidați inteligența ! Întrebare: cum este posibil ca un angajat bugetar sa fie milionar in euro sau ... chiar și lei ? Sunt atât de multe cazuri încât aș vrea să ascult și eu o asemenea poveste de succes .
Raspunde

Canaris

Acum 2 ani

30 de milioane la Neurologie 8 milioane la UPU.Renovam vechituri sau facem spital nou?In alta dezordine de idei nu pot sa nu remarc lipsa totala de simt politic a sibienilor care ii crediteaza pe reprezentanții revoluționarului cu 2-3 la suta sanse la Primarie....Ce fac astia daca afla Sefu?
Raspunde

Republica Teleormăneană România

Acum 2 ani

Daaaa ca și tizul său și Nicolae liviu dragnea e un "Geniu din Carpați", "Mult iubitul Conducător", hai pesedei că de mult n-ațiai rostit aceste cuvinte dragi vouă! Acum aveți un nou tătucă și până nu înfundă pușcăria puteți să vă simțiți ca-n Epoca de Haur din nou!
Raspunde

ger

Acum 2 ani

mai urmeazá sá scrieti cá teleormanul a construit orasul lui Hermann, apoi tacámul este complet.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Republica Teleormăneană România

Acum 2 ani

Este un fapt binecunoscut ca teleormăneni și dâmbovițenii au constituit orașul lui Hermann! Populusul prezent la fața locului fiind niște hipsteri ai secolului X care nu erau în stare să facă focul! Nu credeam că mai trebuie menționat! :)))
Raspunde

Wadim Korneliu

Acum 2 ani

Doamne, sunt tot mai retarzi pesedacii pe zi ce trece. Si trifutz al mic saracu, vai de capu lui.
Raspunde

Zumz

Acum 2 ani

Analfabet functional. Auzi, sa pui grad de comparatie la un superlativ precum "Revolutionar". "Cel mai revolutionar!" :))))
Raspunde

sibian100%

Acum 2 ani

@zumz Revoluționar este adjectivul de la revoluție,nu un superlativ,mai precis cf.DEX=care aduce o schimbare profundă a stării de dinaintea revoluției,a organizării politice,administratie,s.a.m.d.Schimbarea poate fi cu diverse grade de profunzime.Ai vrut să te dai deștept dar nu ai produs nici o revoluție în starea ta de inteligență.Adică tot prost ai rămas.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus