Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
11°C

Ce face cu banii cea mai bogată comună din județ. 61,44% din bugetul pe 2019 merg în investiții

Ce face cu banii cea mai bogată comună din județ. 61,44% din bugetul pe 2019 merg în investiții

33,880 de milioane de lei și-a propus Primăria Șelimbăr să cheltuiască în infrastructură în acest an, se arată în proiectul de buget votat de consilierii locali la sfârșitul lunii martie. Asta, în condițiile în care anul trecut, întregul buget consumat de localitate a fost de 22,757 de milioane de lei. Bugetul total pe anul în curs este de 55,142 milioane de lei, cel mai mare din ultimii ani. În această sumă intră și excedentul bugetar, banii rămași necheltuiți în anul precedent. Proiectul de buget pe anul 2019 al comunei Șelimbăr este postat pe site-ul administrației locale, pentru a fi consultat de cetățeni. ”Ținând cont de nevoia stringentă de organizare, modernizare și eficientizare, din bugetul total pentru anul 2019 în sumă de 55,142 milioane de lei, se alocă în proporție de 61,44% investițiilor, reprezentând secțiunea de dezvoltare, iar pentru secțiunea de funcționare se alocă o proporție de 38,56%, reprezentând gospodărire, iluminat public, reparații străzi, mobilierul urban, deszăpezire, salubrizare, cheltuieli cu funcționarea Primăriei Șelimbăr și a serviciului public Poliție Locală”, se arată în documentul afișat pe site.

20 de investiții majore în infrastructură

Veniturile totale estimare ale bugetului local pe anul 2019 sunt în cuantum de 26, 916 milioane de lei, la care sunt incluse și cotele defalcate din impozitul pe venit, care potrivit Legii nr. 50/2019, revin bugetelor locale, în proporție de la 43%, la 60%, ceea ce reprezintă o majorare cu 17%. ”Cheltuielile propuse pentru anul 2019 sunt în cuantum de 55,142 milioane de lei, la care sunt incluse începând din acest an costurile cu asistența socială, acestea fiind în responsabilitatea bugetului locale Șelimbăr”, se mai arată în document.

20 de investiții majore în infrastructură

Primarul Marius Grecu promite în 2019 ample lucrări în infrastructura locală. ”În acest an vom avea peste 20 de investiții majore în infrastructură. Avem proiecte începute, blocate anul trecut de birocrație, care sunt însă acum pe punctul de a începe realizarea propriu-zisă. Avem și alte investiții pe care le vom porni din acest an.  Drumul comunal 56, dintre Șelimbăr și Bungard va fi reabilitat și în premieră, aici se va amenaja o pistă pentru biciclete. Vor începe lucrările și la podul de la Mohu, dar și la strada principală din Bungard. Drumul de legătură dintre DN1 și Mohu va fi reabilitat, iluminatul public modernizat și se va amenaja și aici o pistă pentru biciclete”, a anunțat primarul Marius Grecu.

marius grecu Selimbar lansare candidatura alegeri (15) (Copy)

Grădiniță în cartierul Tineretului

Administrația locală din Șelimbăr anunță că în acest an va începe construcția unei grădinițe în Cartierul Tineretului. Alte două creșe și grădinițe sunt în stadiul de proiect până când se va găsi un teren viabil în zona nouă a blocurilor.  ”În Cartierul Tineretului vom construi prima grădiniță. Locația este foarte bună, mai ales pentru cei care lucrează în zona industrială vest, pentru că se află chiar la intrarea pe autostradă. Își pot lăsa copiii aici și apoi pot merge mai departe la serviciu”, spune Marius Grecu. Legat de celelalte două creșe și grădinițe, blocate în achiziția de terenuri, primăria a mărit prețul oferit pentru achiziție, existând șanse ca în final construcția să înceapă în acest an.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Drag strip Rahovei.

Acum 3 ani

Sper ca aveti fonduri sa curatati delimitatoarele galbene dintre benzi .Ca e atata pamant de putem planta ceapa.Plus cand aveti de gang sa faceti trotuarele intre SIBIU si Selimbar ? Voi din primaria Sibiu sau Selimbar de ce nu va puneti de acord sa facilitati accesul in mall si deplasarea pe jos sau bicicleta . Mergeti pe jos intre Sibiu si Selimbar si o sa vedeti ce spun ,si faceti cumva sa nu mai fie parcare de TIR-uri pe dreapta si stanga ci trotuare civilizate .Firma Toyota ocupa tot trotuarul dar nimeni nu vede . Bani multi viziune ingusta Spor.
Raspunde

Unul din Selimbar

Acum 3 ani

Nu face nimic, va fi excedent si anul acesta. La cati bani are, trebuia sa se spele oe jos cu sampon. Am uitat, nu avem drumuri asfaltate, ori pe pamant e mai greu cu samponul.
Raspunde

cititor

Acum 3 ani

In campania electorala de la alegerile anterioare s-a promis reabilitarea podului de la Mohu, precum si a drumului care leaga Mohu de DN 1. S-a facut doar o carpeala a podului, mai nimic. Sa speram ca nu va fi si acum doar o promisiune de campanie electorala pentru alegerile care urmeaza...
Raspunde

Zebra

Acum 3 ani

Dar Str. Doamna Stanca, pe când lărgită la 4 benzi cu piste de biciclete, și bine înțeles trotuare ? Ce e acum, e doar o glumă proastă. Eventual creat un acces către parcarea mall-ului dinspre și către această stradă. S-ar mai elibera din traficul venit dinspre Sibiu de pe Blvd Milea / DN1.
Raspunde

bobyaer

Acum 3 ani

La cat e de bogata comuna avem cel mai scump gunoi, exact ca cei care ne conduc niste gunoaie.
Raspunde

Cetatean

Acum 3 ani

Reabilitarea podului de la Mohu este promisă de acum doi ani si până acum nu s-a făcut nimic.Drumul principal din sat asfaltat de acum cinci șase ani e acum făcut praf de săpături. Mergeti putin mai in vest adica doar in jud.Alba si vedeti ce se poate realiza intr-o comuna in care implicarea e adevărată cu dăruire pentru traiul oamenilor locului.La cati bani are la dispoziție Primăria Selimbar si câți s-ar putea atrage ar fi trebuit să fim la nivelul unei comune din Austria sau Germania. Ar trebui mai multe fapte si mai puțină laudă înainte.Poate la anul cand sunt alegeri să avem norocul de ceva asfalt proaspăt turnat. Legat de trecerea recenta a primarului la PNL după ce cică a fost independent si anterior consilier PSD cred ca spune multe despre calitatea si caracterul omului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus