Luni,
01.06.2020
Innorat
Acum
12°C

Primăria le răspunde polițiștilor: „Un aviz favorabil ar însemna încălcarea legii”

05 Aprilie 2019 08:23

Primăria le răspunde polițiștilor: „Un aviz favorabil ar însemna încălcarea legii”

Actualizare. Primăria Municipiului Sibiu a dat aviz negativ din nou solicitării polițiștilor de a organiza protestul din 9 mai la Sibiu. Decizia este susținută, spun reprezentanții municipalității, de legea care interzice desfășurarea simultană a două sau mai multe adunări publice distincte, în același loc sau pe aceleași trasee.

Redăm mai jos răspunsul Primăriei Sibiu.

„Primăria Sibiu a emis în termenele legale răspunsurile la solicitările Sindicatului Național al Polițiștilor din România ”DECUS”. Avizul negativ  al Comisiei de Avizare a Adunărilor Publice a fost comunicat petentului  în termenul de 48 de ore prevăzut de art.11 din Legea 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice  cu indicarea motivelor  care au  determinat-o. De asemenea, răspunsul la plângerea prealabilă formulată de Sindicat a fost emis de Primăria Sibiu în data de 22 martie, menținându-se punctul de vedere din avizul negativ.

În ceea ce privește motivul avizului negativ pentru adunarea publică pe care acest Sindicat dorește să o organizeze în data de 9 mai în Sibiu, așa cum le-a fost deja transmis petenților, Legea 60/1991 interzice expres desfășurarea simultană a două sau mai multe adunări publice distincte, în același loc sau pe aceleași trasee, indiferent de caracterul acestora. Prin urmare, avizarea acestui protest ar contraveni legii”, transmite Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Știre inițială. După ce li s-a refuzat solicitarea de a organiza protest în centrul Sibiului pe 9 mai, polițiștii în frunte cu liderul de sindicat au mai făcut o solicitare, pentru o altă zonă a orașului. Pentru aceasta din urmă însă nu au primit încă un răspuns, cu toate că termenul legal a expirat pe 22 martie. Gabriel Ivanov, liderul sindicatului, spune că în aceste condiții vor acționa în instanță.

La începutul lunii februarie, organizatorii celui mai mare protest în care vor fi implicați polițiști s-au lovit de primul refuz din partea Primăriei Municipiului Sibiu. Și-au exprimat dorința de a organiza un protest la care ar urma să participe 5000 de persoane, chiar în mijlocul orașului, în ziua Summit-ului UE, 9 mai.

„Acest eveniment de importanță europeană și cu participare la cel mai înalt nivel necesită măsuri speciale pentru desfășurarea în bune condiții și în siguranță pentru înalții demnitari care vor participa. Din toate aceste motive, suprapunerea altor evenimente pe desfășurarea Summit-ului nu este posibilă și nici de dorit”, se arăta la vremea respectivă în răspunsul municipalității.

Polițiștii nu au renunțat însă. Vor cu orice preț să organizeze protestul în ziua respectivă, în Sibiu. Au ales așadar o altă locație, cea care le-a deservit și protestatarilor sibieni în perioada Târgului de Crăciun, respectiv Magazinul Dumbrava. De această dată însă nu au mai primit niciun răspuns.

„Conform legii, primăria ar fi trebuit să răspundă până pe 22 martie. A expirat termenul, ne-am consultat cu colegii de la Juridic și vom introduce în instanță. Am informat Primăria Sibiu că măsura pe care au luat-o este, din punctul nostru de vedere, nelegală și netemeinică, drept pentru care trebuie să ne arate un fel de motivare a deciziei lor”, a declarat Gabriel Ivanov, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor din România, la solicitarea Turnul Sfatului.

În cazul în care nu vor primi nici de această dată aviz favorabil, organizatorii spun că vor căuta o locație privată, tot în Sibiu, respectiv o parcare privată sau un alt astfel de spațiu.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Social
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Claudia

Acum 1 an

Traiasca pensiile speciale mai mari decat salariul! Traiasca nemunca, panda si pulanul! I traiasca statul militarizat cu 250.000 de speciali !
Raspunde

unu

Acum 1 an

baieti, vedeti daca nu sunteti deja la pensie.. 44, 45, 46, 47...
Raspunde

Eu

Acum 1 an

De ce nu ati facut protest in 10 august? Atunci ati avut alta misiune? Tocmai acum si tocmai la Sibiu? Mereti mao regatenilor dincolo de Carpati, "pa" Dambovita!
Raspunde

elena barbu

Acum 1 an

Pana la urma foarte bine ca fac un protest,deoarece coana ministra Dan,pana acuma,nu i-a bagat in seama.
Raspunde

TRIST

Acum 1 an

de prost gust... credeam ca ii duce mai mult capul... m-am inselat
Raspunde

Mihăiță Conservă

Acum 1 an

Sa fii supus si umil si sa nu iei atitudine cand sub ochii tai se petrec niste oribilitati juridice (pentru ca asa e gandit sistemul), sa asisti complice de 2 ani cum fac altii praf legile de care iti depinde tie meseria, sa participi la evenimente de genul Summitului din perspectiva meseriei, dar sa vrei sa protestezi exact cand ai musafiri (si daca ti se refuza sa ai dintr-o data motivatia si resursele sa te bati pana in panzele albe ca sa ti se respcete dreptul de a protesta)... asta inseamna sa fii om fara caracter. Cum sa fiti respectati domnilor politisti? Serios ...
Raspunde

un sibian

Acum 1 an

protestati in alta zi.... v ati gasit tocmai voi... parca nu stiti ce inseamna sa asiguri securitate la astfel de evenimente.... si scolile si gradinitele sunt inchise tocmai pentru a nu ingreuna si aglomera orasul....
Raspunde

Vecii vecelor

Acum 1 an

Ce tiganie..sa protestezi tocmai in momentul cand orasul este inchis si securizat de mii de soldati cu mitraliera pe piept. Sper ca nu va iesi prost cu protestu', in cazul in care reusesc sa se organizeze
Raspunde

gica

Acum 1 an

Dar voi "militienii" ,de ce nu demisionati si sa mergeti sa munciti cinstit ?
Raspunde

Stoica Mircea

Acum 1 an

La targul de vechituri au loc destul.Chiar 5000.
Raspunde

L

Acum 1 an

Gunoie la ordinele lui Carmen Dan&Liviu Dragnea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus