Miercuri,
26.01.2022
Ceata
Acum
-7°C

Spitalul Județean Sibiu este pregătit pentru Summit: „Vom avea avion pregătit de plecare spre Germania”

Spitalul Județean Sibiu este pregătit pentru Summit: „Vom avea avion pregătit de plecare spre Germania”

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu spune că totul este pregătit pentru Summit-ul UE, din data de 9 mai. Pe lângă personalul și spațiile disponibile la SCJU, vor mai exista trei spitale mobile, iar personal medical va fi adus și din județele limitrofe. 

Cornel Benchea, managerul Spitalului Județean Sibiu, este încrezător că toate pregătirile necesare din punct de vedere medical, pentru Summit, au fost făcute. Potrivit acestuia, în cazul unui eveniment de amploare cu multe victime, spitalele din alte trei județe ar fi pregătite să preia pacienți. De asemenea, un avion care ar putea pleca la un spital din Germania va fi pregătit să decoleze de pe Aeroportul Internațional Sibiu în orice moment.

„Pentru Summit lucrurile sunt pregătite. Am avut nenumărate discuții cu reprezentanții Ministerului de Interne și Ministerului de Externe. Pe lângă Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului nostru, vor mai fi încă trei spitale mobile, amenajate în corturi, și sperăm ca în felul acesta să putem face față. Va fi adus personal și din județele limitrofe, ambulanțe, așa că zic că totul va fi pregătit. Oricum, sunt spitale de rezervă, Mureș, Cluj și București, plus un avion pentru Germania, pregătit pe aeroport”, spune Cornel Benchea.

36 de delegații oficiale venite fiecare cu propria aeronavă, 27 de șefi de stat și de guvern, 400 de invitați de rang înalt și aproape 1.000 de jurnaliști. Acestea sunt doar câteva din cifrele summit-ului european pe care Sibiul îl va găzdui în data de 9 mai 2019.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Che

Acum 2 ani

Mama ,ce v-ați mai pregătit
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

Avionul e cu parasute sau simplu ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus