Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

Iohannis a scris a treia sa carte. „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”

Iohannis a scris a treia sa carte. „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”

Editura Curtea Veche Publishing a scos cel de-am treilea volum scris de președintele Klaus Iohannis. Cartea este un ghid ce prezintă sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituțiilor care o definesc, a valorilor ei și a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent. „Am încercat să prezint, într-o manieră accesibilă, principalele mecanisme, valori și teme politice relevante pentru constructul european. Intenția mea a fost aceea de a oferi unui cititor nespecialist explicații concise și răspunsuri la întrebări esențiale, dar sensibile, care preocupă un număr mare de cetățeni și care pot genera confuzii. Întrebările la care am încercat să ofer răspunsuri în această carte sunt foarte variate, iar ele încep de la legitimitatea noastră istorică de a aparține spațiului comunitar și se încheie cu modul în care ne proiectăm prezența în Uniune, în viitoarea perioadă. De asemenea, ele au la bază convingerea că este de datoria politicienilor să informeze propriii cetățeni despre modul de funcționare al mecanismelor politice și despre marile teme care solicită, astăzi, atenția lumii întregi”, afirmă Klaus Iohannis în introducerea cărții.

Președintele explică valorile care definesc Uniunea Europeană și care au dus la cea mai lungă perioadă de pace din istoria continentului, importanța Flancului Estic, dar și ce implică pentru România apartenența la proiectul comunitar, într-o pledoarie convingătoare pentru spirit civic și responsabilitate.

„EU.RO. Un dialog deschis despre Europa” de Klaus Iohannis poate fi rezervată cu autograf în perioada 8-16 aprilie a.c. pe curteaveche.ro la preţul de 59 lei”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Nicu

Acum 2 ani

Trebuia să scrie și despre excursiile in insulele exotice și la schi,mai ales cat de confortabil este fotoliul de la Cotroceni!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nelu

Acum 2 ani

degeaba dai strimbe comunistule, pentru voi fotoliu de piatra
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

Se poate achizitiona in rate?
Raspunde

2cents

Acum 2 ani

da, se poate: in fiecare luna dai meditatii si astfel platesti pas cu pas orice, de la aceasta carte pana la cateva case :)
Raspunde

2cents

Acum 2 ani

pe copertă lipsește o silabă: "PA"!
Raspunde

realistul

Acum 2 ani

Unde a fost scrisa? Tot la Observatorul cultural?
Raspunde

carcotasul de serviciu

Acum 2 ani

Cand a avut timp? sau cine i-a scris-o?
Raspunde

.....

Acum 2 ani

Tara arde si baba se piaptana
Raspunde

asociatia scriitorilor pe vagoane...

Acum 2 ani

Bine zis1 dar crezi ca s-a pieptanat singur? Cine stie cine i-o fi scris-o si unde o fi "asambat-o"! de unde atata timp si talent? cand nu e la schi , e in strainate, cand nu e in strainatate e la Cisnadioara...
Raspunde

Jos psd

Acum 2 ani

Si totusi Sibieni il iubeste si voteaza cu el asa casa se oftice PSDISTI! Jos ciuma roshie.
Raspunde

sibianul realist

Acum 2 ani

Vorbeste numai in numele tau!
Raspunde

inValid

Acum 2 ani

Clausius Vernerius Johanicus - era parca un primar la Cibiensis ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus