Miercuri,
12.08.2020
Partial Noros
Acum
16°C

Sorana Gioielli a deschis la Sibiu cel mai modern atelier de bijuterii din Transilvania

09 Aprilie 2019 11:07

Sorana Gioielli a deschis la Sibiu cel mai modern atelier de bijuterii din Transilvania

Născută la Sibiu și specializată în străinătate, Sorana Monica Ruja a inaugurat de curând pe str. Târgul Peștelui cel mai modern atelier de bijuterii din Transilvania – ”Sorana Gioielli”.

”Sorana Gioielli” îmbină imaginația și talentul bijutierului cu tehnologia de ultimă oră în domeniu, oferind clienților creații unicat ce pun în valoare materiale și pietre prețioase recunoscute în toată lumea.

54435453_1040448452809038_6353769889496301568_o

Rezultatul îl reprezintă bijuterii unice ce pot fi purtate cu mândrie la cele mai exclusiviste evenimente pe plan mondial.

”Acest atelier a luat naștere tocmai din dorința de a aduce idei inovative în Sibiu. Utilajele pe care noi le folosim în atelier reprezintă aparatură de ultimă generație pe plan mondial. Vorbim despre utilaje și programe care ne permit să gândim și să creăm bijuterii unicat, mai întâi în sistem 3D, apoi le putem tipări 3D cu ajutorul unei imprimate. De aici pornește munca bijutierului, care începe să dea naștere creației în urma unor discuții detaliate cu clientul pentru a vedea ce-și dorește. Am luat decizia de a deschide acest atelier în Sibiu pentru că eu sunt născută și crescută aici. Practic aveam nevoie de Sibiu și Sibiul avea nevoie de acest atelier. În toată Transilvania, vă asigur, nu există un asemenea atelier de bijuterii”, a declarat pentru Turnul Sfatului Sorana Monica Ruja.
”Sorana Gioielli” a organizat la sfârșitul săptămânii trecute, în superba sală festivă a Bibliotecii Astra, un eveniment de inaugurare, o întâlnire cu invitații din Sibiu și nu numai. Invitatul special al lansării a fost Chicota Shlomo, membru al Bursei Mondiale de Diamante de la Anvers și reputat specialist internațional.

WhatsApp Image 2019-04-08 at 17.12.29 (2)

Dl. Chicota, născut la Tel Aviv, s-a mutat de mai mulți ani la Roma, unde este un jucător major pe piața diamantelor. Acesta s-a arătat deschis în a dialoga cu sibienii curioși să afle mai multe despre cele mai prețioase pietre.

”Fără îndoială diamantul este o piatră fascinantă, care place tuturor doamnelor. Prețul ridicat al diamantelor se justifică prin raritatea pietrei, prin dificultatea de exploatare si procese complexe de șlefuire și finisare. Diamantul își păstrează frumusețea extraordinară pentru totdeauna. Valoarea unui diamant este determinată de patru factori extrem de importanți sau cei 4C, cum mai sunt ei cunoscuți: CARAT (greutatea), CUT (tăietura), CLARITY (puritatea) și COLOUR (culoarea). Eu v-aș putea vorbi zile întregi despre fiecare detaliu în parte, însă o să mă opresc aici să vă rog să mă întrebați orice curiozitate aveți”, a spus Chicota Shlomo, membru al Bursei de Diamante de la Anvers.
54799394_1040497319470818_3405267380434108416_o

„Colaborarea cu domnul Chicota se bazează pe comercializarea diamantelor certificate IGI și GIA,  respectiv cele mai importante institute recunoscute pe plan internațional. Acest lucru conferă un caracter de siguranță pentru client în momentul în care achiziționează un diamant fapt care poate fi sintetizat într-un al cincilea C, Confidence adică Certitudine. De fapt, cu un singur click, oriunde v-ați afla în lume, puteți verifica diamantele certificate pe care noi vi le punem la dispoziție” a declarat în continuare Sorana Monica Ruja.

WhatsApp Image 2019-04-08 at 17.12.29 (3)

Sorana și-a descoperit pasiunea pentru bijuterii aproape întâmplător, când a primit în dar un curs în care a creat o verighetă simplă din argint.

”Pentru mine, în acel moment, după două ore de concentrare, părea cel mai important inel creat vreodată. Au urmat patru ani de cursuri intensive, ani în care am acoperit tot sectorul bijutier, de la modelare în ceară până la montare de pietre prețioase, bijuterie clasică, „alta gioielleria” și nu în ultimul rând design bijutier Matrix 9.0 Gemvision. Practic, bijuteria se realizează împreună cu clientul, așa cum dorește el, cu pietrele prețioase sau semiprețioase și metale alese, iar la finalul proiectului clientul vede bijuteria visată. Atelierul a apărut practic din dorința de a realiza bijuterii unice, pe gustul fiecărui client în parte”, a mai spus Sorana.

WhatsApp Image 2019-04-08 at 17.12.29 (1)

Sorana Gioielli este o afacere de familie, iar Sorana Monica Ruja a ținut să-i mulțumească public partenerului ei de viață, omul de afaceri italian Francesco Tacconi, pentru sprijinul și încrederea acordate în realizarea acestui proiect.

Totodată Sorana Monica Ruja a mulțumit public si doamnei Anca Tulbure pentru sprijinul acordat în organizarea evenimentului de inaugurare.

Atelierul ”Sorana Gioielli” se găsește la Sibiu,  pe strada Tg. Peștelui, nr. 12A,  unde Sorana vă așteaptă în fiecare zi, între orele 09:00 – 17:00, cu orice curiozitate sau dorință legată de bijuterii. Vă puteți convinge de măiestria Soranei și puteți vedea creațiile ei inclusiv pe Facebook.com/Sorana-Gioielli.

WhatsApp Image 2019-04-08 at 17.12.29 (5)

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Luci

Acum 1 an

Felicitari!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus