Luni,
05.12.2022
Innorat
Acum
1°C

ULBS, acord premium cu Academia „Gh. Hagi”: Studenți sibieni învață meseria de antrenor de fotbal în Constanța

ULBS, acord premium cu Academia „Gh. Hagi”: Studenți sibieni învață meseria de antrenor de fotbal în Constanța

Studenții de la Facultatea de Științe din cadrul ULBS care studiază la modulul dedicat fotbalului învață meseria de antrenor la Academia „Gheorghe Hagi”. ULBS este una din puținele universități din România care are încheiat un acord cu Academia Hagi.

În cadrul unui interviu pentru Turnul Sfatului, am întrebat-o pe decanul facultății, Angela Bănăduc, unde  fac practică studenții care studiază Educația Fizică și Sportul, ținând cont că infrastructura sportivă a Sibiului încă lasă de dorit. Pe lângă colaborarea cu Clubul Sportiv Școlar, cu școlile care pun la dispoziție sălile de sport, dar și cu sălile de fitness, precum și cu Centrul Aria, Angela Bănăduc ne-a spus că tinerii care studiază la modulul legat de fotbal au posibilitatea să facă un internship la Academia de fotbal „Gheorghe Hagi”.

„Avem contracte cu mai multe săli de sport din Sibiu, dar studenții noștri fac internship și practică la Centrul Aria, de exemplu, la mai multe baze sportive unde unii dintre studenți sunt angajați part-time ca și antrenor personal; și la sălile de fitness fac internshipuri. Avem și un acord de colaborare premium cu Academia Hagi, pentru că noi oferim un modul pentru specializarea fotbal. Studenții merg la un internship acolo – este singura universitate din România care are un astfel de acord cu Academia Hagi”, ne-a spus decanul Facultății de Științe.

Acordul cu Academia de fotbal „Gh. Hagi” a fost încheiat acum 3 ani, iar de el beneficiază studenții care vor să se facă antrenori de fotbal. Anul trecut, spre exemplu, în internship au fost șapte tineri, iar în acest an - 11. „Studenții se duc acolo și beneficiază de un internship complet, învață să facă antrenamente performante. E un modul în care ei pot deveni antrenori de fotbal. Evident, trebuie să facă și un program de master pentru aceasta. La finalizarea studiilor primesc de la Federația Română de Fotbal, tot în baza unui acord cu Universitatea, și un certificat de antrenor”, a explicat Angela Bănăduc.

Datorită acestui acord, ULBS devine atractivă și pentru tinerii aflați peste hotare, dar care vor să ajungă la Academia Hagi: „Înțeleg că Academia Hagi este una dintre cele mai curtate din Europa. Avem chiar un viitor candidat la admitere, un tânăr român care face liceul în SUA și care s-a interesat despre relația pe care o avem cu Academia. El ar vrea să dea admiterea la noi tocmai pentru posibilitatea de a face practica acolo, după ce își echivalează diploma de BAC din SUA”.

Potrivit decanului Facultății de Științe, cursurile din acest modul de fotbal, sunt ținute de Iulian Stoian și de Lucian Burchel, fost atacant la Sportul Studențesc și Inter Sibiu, în prezent - director tehnic la „Academia de Fotbal Gheorghe Hagi” din Constanța, la echipa FC Viitorul U15.

Interviul complet cu decanul Angela Bănăduc va fi publicat la începutul săptămânii viitoare pe www.turnulsfatului.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus