Duminică,
11.04.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Neagu: Deținem Președinția Consiliului UE și în același timp deținem un record de proceduri de încălcare a legislației UE

Neagu: Deținem Președinția Consiliului UE și în același timp deținem un record de proceduri de încălcare a legislației UE

Deputatul liberal Nicolae Neagu susține că majoritatea PSD – ALDE nu-și respectă programul de guvernare în ce privește sistemul energetic. În programul lor de guvernare cei de la PSD-ALDE 2018-2020 afirmau că: “sistemul energetic românesc trebuie să fie integrat la nivel continental, bazat pe concurență, pe utilizarea optimă a resurselor și susținut de un sistem de reglementare autonom, independent, transparent și eficace, atât pentru piețele de energie, cât și pentru operatori și consumatori”.  Plauzibilă viziunea colegiilor noștri care dețin majoritatea parlamentară dacă aceste principii s-ar și pune în aplicare. Însă realitatea este cu totul alta: România importă tot mai multă energie electrică și gaz natural, prețurile la energie au crescut alarmant în ultimii ani și lipsa investițiilor în acest sector pune în pericol securitatea energetică a țării. Deținem pentru prima dată Președenția Consiliului Uniunii Europene și în același timp deținem un record de proceduri de încălcare a legislației Uniunii Europene. Cum este posibil? Până când vor adânci prăpastia în care aruncă cu bună știință această țară?”, susține Neagu într-o declarație politică.

Deputatul liberal susține că guvernul intervine sistematic în activitatea Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE) și crește netransparent, cu 20% profiturile marilor companii de distribuție de energie electrică și gaz natural. ”Ne dorim un sistem energetic competitiv dar au trecut 5 ani și noi încă nu avem un document de reviziure a strategiei energetice a României. Este alarmantă creșterea prețurilor la energie electrică  (peste 20% față de anul 2015) și la gaze naturale (peste 15 %) și este mai mult decât îngrijorătoare situația privind securitatea energetică a țării din cauza lipsei investițiilor. Totuși preocuparea reală a celor de la PSD-ALDE este să mărească indemnizațiile oamenilor puși de ALDE în conducerea Electrica SA, accentuand deprofesionalizarea și politizarea companiilor de stat”, susține Neagu.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus