Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
10°C

De ce nu petrecem astăzi, de Sfântul Gheorghe

De ce nu petrecem astăzi, de Sfântul Gheorghe

Sfântul Gheorghe va fi sărbătorit anul acesta pe 29 aprilie și nu pe 23, așa cum se întâmplă în fiecare an. Motivarea deciziei a venit direct de la Patriarhia Română.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat pentru realitatea.net că nu este vorba despre mutarea sărbătorii, ci doar despre slujbă.

„Din rațiuni liturgice, atunci când sărbătoarea Sfântului Gheorghe se întâmplă să cadă în săptămâna sfintelor Pătimiri, slujba acesteia se mută imediat după Înviere. Săptămâna Mare, a Sfintelor Pătimiri, este cea mai densă perioadă duhovniceasca din an, o perioadă de post intens dedicată exclusiv pregătirii pentru Învierea Domnului. Nu este așadar vorba de o modificare a datei sărbătorii, ci doar de mutarea slujbei acesteia în contextul liturgic din acest an”, a spus Bănescu.

Vasile Bănescu a mai spus și că cei care poartă numele de Gheorghe sau derivate ale lui, ar trebui să se petreacă de-abia săptămâna viitoare. „Dacă sărbătorirea e înțeleasă exclusiv ca petrecere sau chef, aceasta nu este adecvată la sobrietatea firească a postului din zilele Săptămânii Mari. Sărbătoarea e în primul rând bucurie spirituală”, spune acesta.

Sursa: realitatea.net

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus