Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Gabriel Oprea, UNPR: ”Sunt convins că vom reveni acolo unde am fost”

Gabriel Oprea, UNPR: ”Sunt convins că vom reveni acolo unde am fost”

În urma conferinței județene a Uniunii Naționale pentru Progresul României, Gabriel Oprea, președintele partidului, a anunțat că are încredere în candidații propuși pentru alegerile europarlamentare de luna viitoare, generalii Ilie Năstase și Anghel Iordănescu.

10.000 de membri de partid își propune UNPR să aibă în județul Sibiu până la finele anului viitor. Anunțul a fost făcut de către Gabriel Oprea, președintele UNPR, în urma conferinței județene care a avut loc marți seara, la Sibiu. ”În 2015 aveam 500.000 de membri, eram un partid care mergea înainte, aveam peste 12 procente în sondaje. A urmat o perioadă mai complicată, premierul Victor Ponta și-a dat demisia, deși eu i-am spus să nu facă asta. A fost primul premier în funcție chemat la DNA. Eu eram vicepremier, mi-au făcut un dosar pe un accident pe care nu l-am văzut. Mi-am dat și eu demisia, deși Senatul mi-a dat un vot pozitiv, am fost singurul care și-a dat demisia într-o astfel de situație. Acum, Înalta Curte de Casație și Justiție mi-a dat dreptate, că acel accident nu a avut nicio legătură cu atribuțiile de serviciu, eu nu am fost cu nimic vinovat în acel accident pentru care am demisionat. Am lipsit doi ani, dar acum vrem să ne comportăm onorabil”, a declarat Gabriel Oprea, la Sibiu. Potrivit liderului de partid, UNPR a depășit ”încercarea de fuziune” produsă în lipsa sa de la conducere, iar acum structurile sunt în proces de reorganizare. ”E greu, suntem într-o perioadă de reconstrucție, mergem în toate județele. Azi, înainte de Sibiu, am mai fost la Brașov, în Harghita, alergăm. Sperăm într-un rezultat bun la europarlamentare, avem doi vectori de imagine foarte buni, mă refer la domnul general Anghel Iordănescu și domnul general Ilie Năstase, avem o listă de candidați de oameni serioși, care dacă ajung la Bruxelles vor fi români adevărați. Și chiar dacă aici, în țară, mai sunt diferențe, dispute, acolo toți reprezentanții trebuie să facă o echipă comună și să se bată pentru România”, a adăugat Gabriel Oprea.

El a anunțat că, pentru anul viitor, ținta partidului este de a ajunge la un procent de zece la sută, în urma alegerilor locale. ”Organizația din Sibiu este una serioasă, bună, cu potențial. Sunt organizații în mai bine de 30 de localități, mai trebuie să găsim oameni gospodari și de nădejde și în celelalte localități, căci oamenii aceia vor aduce alături de ei colegi, prieteni de nădejde. Sunt convins că anul viitor organizația de la Sibiu va fi una fruntașă. Eu am făcut sport la Sibiu, am făcut aici Școala de ofițeri, soția mea este din Sibiu, am o mare apreciere pentru acest oraș”, a adăugat Gabriel Oprea.

”Vedem că în perioada aceasta, în toată Europa, asistăm la un nou val de naționalism asemănător celui din 1939. Noi susținem valorile tradiționale, naționale, ale României, dar în același timp considerăm că Uniunea Europeană este un proiect viabil, care aduce prosperitate tuturor și trebuie continuat. La fel ca și proiectul NATO”, Gabriel Oprea
Anghel Iordănescu, candidat la Parlamentul European din partea UNPR, spune că interesul său și al lui Ilie Năstase este de a reprezenta România, la fel ca și în trecut. ”Împreună cu domnul Gabriel Oprea sunt unul din membrii fondatori ai UNPR, din dragoste de țară și iubire de oameni. Și Ilie Năstase, și eu, am fost senatori din partea UNPR, suntem legați de acest partid și am reprezentat România la nivel înalt. Candidăm la europarlamentare cu gândul la a atrage fonduri structurale, ne vom lupta pentru proiecte în interesul românilor, pentru imaginea țării. Nu ne interesează acea indemnizație de europarlamentar, suntem amândoi oameni realizați, am putea sta liniștiți și acasă, la București. Ne dorim din nou să ne facem datoria la cel mai înalt nivel”, a declarat Anghel Iordănescu.

Virgil Orlandea, președintele organizației județene a UNPR Sibiu, a arătat că numărul sibienilor care doresc să se alăture partidului este în creștere. ”Am strâns cam 3.300 de semnături pentru alegerile europarlamentare în județ, deci estimez că avem undeva la 2.400 – 2.500 de membri reali. Vin tot mai mulți alături de noi în această perioadă, dar am căutat să nu fim doar cât mai mulți la număr. Vreau să fiu mai tăios, iar cei care nu muncesc, n-are rost să stea”, a spus Virgil Orlandea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

yyy

Acum 4 ani

haha, 10 mii de membri in Sb! daca se pune cineva sa va numere oua...adica semnaturile pt europarlamentare veti fi din nou anchetati pentru un accident "pe care nu l-ati facut". sobolani din toate tarile, uniti-va!
Raspunde

Klaus

Acum 4 ani

HA HA HA!
Raspunde

HOP

Acum 4 ani

Doame fereste-ne ,de patriotii astia !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus