Marţi,
05.07.2022
Ploi Scurte
Acum
21°C

Consiliul Județean demarează proiectele a două parcări în Sibiu: una sub- și una supraterană

Consiliul Județean demarează proiectele a două parcări în Sibiu: una sub- și una supraterană

Pe lângă cele trei parcări pe mai multe niveluri pe care Primăria Sibiu le are în faza de proiect, și autoritățile județene demarează din acest an proiectele de amenajare a două noi parcări cu mai multe niveluri.

Aproximativ 240.000 de lei a alocat Consiliul Județean Sibiu în bugetul pe anul în curs pentru întocmirea studiilor de fezabilitate necesare amenajării a două parcări cu mai multe niveluri în municipiul Sibiu. Una din acestea urmează să fie subterană, iar conducerea CJ Sibiu a identificat ca loc de realizare a acestora Sala Transilvania, mai precis sub actuala parcare supraterană. În prezent, aici sunt amenajate 140 de locuri de parcare, iar administrația județului (cea care deține Sala Transilvania și parcarea aferentă) așteaptă ca din studiul de fezabilitate ce va fi realizat anul acesta să reiasă dacă viitoarea parcare va fi cu unul sau cu două niveluri subterane.

Cea de-a doua parcare pentru care au fost alocate fondurile realizării studiul de fezabilitate ar urma să fie amplasată pe strada Funarilor (în zona Policlinicii Polisano). Terenul pe care CJ Sibiu îl deține aici măsoară 1.689 de mp, iar în 2013 a fost transformat într-o parcare cu 60 de locuri. Parcarea a fost transmisă în administrarea Spitalului Județean Sibiu, a cărui conducere a renunțat la aceasta (era dificil de administrat, iar distanța față de Spitalul județean era considerată destul de mare). “Pe acest teren studiem posibilitatea amenajării unei parcări supraterane, pe mai multe niveluri. Din viitorul studiu de fezabilitate ar urma să reiasă câte niveluri va avea și care vor fi costurile necesare“, mai arată reprezentanții CJ Sibiu, pentru Turnul Sfatului.

În locul parcării de pe strada Șelarilor (perpenticulară pe str. Constituției), CJ plănuiește ridicarea unei parcări supraetajate În locul parcării de pe strada Șelarilor (perpenticulară pe str. Constituției), CJ plănuiește ridicarea unei parcări supraetajate

Investiții costisitoare

De anul trecut și Primăria municipiului Sibiu a lansat procedurile de întocmire a documentațiilor necesare pentru amenajarea a trei noi parcări în oraș. Pentru cea de sub Piața Cibin, care ar urma să aibă două niveluri subterane cu 523 de locuri de parcare (pe lângă alte 189 la suprafață) necesarul investițional a fost estimat prin studiul de fezabilitate la aproape 88 de milioane de lei. Proiectarea tehnică a acestei parcări ar urma realizată anul acesta, astfel încât anul viitor să fie lansată licitația pentru execuție. Tot anul acesta ar urma licitată și proiectarea parcării subterane de sub Piața Gării. Aici sunt estimate a fi amenajate între 350 și 400 de locuri de parcare, din care 200 în subteran și restul la suprafață.

Iar în zona cartierului Hipodrom (mai precis în spatele blocurilor delimitate de str. Rahovei, bd. Mihai Viteazul și str. Nicolae Iorga) urmează a fi amenajată o parcare supraterană pe trei niveluri (foto principală - simulare), cu o capacitate de peste 300 de locuri Aici, valoarea investiției a fost estimată la 36,2 milioane de lei (în această valoare intră și amenajarea întregii zone din spatele blocurilor amintite). Pentru această parcare va fi lansată procedura de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție după aprobarea bugetului local.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

mihai

Acum 3 ani

Se apropie alegerile locale? primaria (da, cu "p" mic) construiește parcări, cumpără biciclete, transformă Piata Huet in zona pietonala, etc. Azi-mâine aflăm că primaria a descoperit autobuzele electrice, lățimea normală a pistei pentru biciclete, iluminatul stradal cu LED si mai știu eu ce SF-uri de astea pe care doar hipsterii din Primaria Oradea sau Cluj le fac.
Raspunde

Bogo

Acum 3 ani

Satui mai suntem de povesti! Sa le vedem gata si functionale, atunci doar credem. Pana atunci, aceleasi povesti nemuritoare din 2007 incoace. Incepe primaria asta sa semene tot mai mult cu ministerele de bucuresti, totul super pe hartie, autostrazi peste autostrazi, in realitate....
Raspunde

Ioan Giurgiu

Acum 3 ani

Sper ca pînă sunt gata, să nu- mi expire carnetul sau să nu ,, dau în primire" ! Sunt sătul de minciunile mele, cît de a lor ...
Raspunde

Ioan Giurgiu

Acum 3 ani

Pe lîngă aceste promisiuni aștept zaharul si uleiul. Măcar să mă si unge - ti, nu numai sa ma duceti cu ,,zaharelul"!!
Raspunde

Alzara 1918

Acum 3 ani

120 000 lei - studiu de fezabilitate pentru o parcare supraterană ! ???
Raspunde

Che

Acum 3 ani

Pai ce crezi, prietene, ca la noi nu sunt favoriti la banutii nostri? La contracte? Ei sunt toti o apa s-un pamant...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus