Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Alegeri în Indonezia. 270 de membri ai secțiilor de votare, morți de epuizare

Alegeri în Indonezia. 270 de membri ai secțiilor de votare, morți de epuizare

Peste 270 de membri ai secţiilor de votare din Indonezia au murit, iar alţi aproape 2.000 s-au îmbolnăvit din cauza epuizării cauzate de numărarea buletinelor de vot în cadrul alegerilor de pe 17 aprilie, informează Reuters, citat de ZF.ro.

Autorităţile din această ţară au decis ca pe data de 17 aprilie să aibă loc, simultan, alegerile prezidenţiale, cele parlamentare şi cele regionale, cu scopul de a reduce costurile. Astfel, acesta a fost cel mai mare scrutin din lume organizat într-o singură zi, dat fiind că Indonezia este a patra cea mai populată ţară din lume. Prezenţa la vot a fost de aproximativ 80% din totalul populaţiei cu drept de vot, iar fiecare dintre alegători a introdus până la cinci buletine de vot în urne, ceea ce a însemnat că persoanele responsabile cu numărarea voturilor au fost nevoite să depună o muncă intensă.

Arief Priyo Susanto, purtătorul de cuvânt al Comisiei Electorale Generale (KPU) a declarat că 272 de membri ai secţiilor de votare au decedat din cauza suprasolicitării, în timp ce alte 1.878 de persoane s-au îmbolnăvit din aceleaşi motive. Ministerul Finanţelor lucrează la un document prin care familiile celor decedaţi să poată fi despăgubite, a anunţat acesta.

KPU va finaliza numărătoarea voturilor şi va anunţa rezultatele finale pe 22 mai.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus