Sâmbătă,
25.09.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Cisnădia are un buget de peste 32 de milioane de lei. “Avem mai multe proiecte foarte mari“

Cisnădia are un buget de peste 32 de milioane de lei. “Avem mai multe proiecte foarte mari“

Peste 32,6 milioane de lei sunt sumele prevăzute a constitui venituri și, mai apoi, cheltuieli în bugetul orașului Cisnădie aferent anului 2019. Din acești bani, mai bine de o treime este alocată investițiilor, cele programate pentru anul în curs fiind extrem de variate.

Cea mai mare lucrare programată din bugetul pe anul în curs este cea de reabilitarea și extinderea a sistemului de iluminat public și implementarea unui sistem de telegestiune, pentru care au fost bugetați 3,87 de milioane de lei. Anul acesta va fi finalizat și obiectivul generic denumit “Piscină publică, sală de aerobic și SPA în zona Parcului Măgura“, proiect de peste 3,6 milioane de lei. În respectiva zonă urmează a fi amenajate și alei și o parcare (186.000 de lei suma bugetată), dar va fi modernizată și înfrumusețată și fântâna arteziană din parcul Măgura. Peste 3,3 milioane de lei sunt alocate pentru finalizarea pistei de biciclete care va lega Cisnădia de Sibiu, proiect care include și realizarea sistemului de iluminat al pistei pe toată lungimea aferentă cartierului Arhitecților. De altfel, pentru amenajarea de drumuri, străzi și trotuare în cartierul Arhitecților mai sunt alocate alte peste 200.000 de lei. Iar pentru drumul ocolitor str. Sibiului – str. Șelimbărului mai sunt alocate alte 87.000 de lei.

După consultarea publică, bugetul orașului Cisnădie a fost adoptat zilele trecute în forma propusă de primarul Gheorghe Huja. “Bugetul pe anul acesta l-aș caracteriza drept unul bun, cotele defalcate care ne-au fost virate în primul trimestru fiind peste cele planificate inițial. Sper ca această tendință să se mențină pe tot parcursul anului. Avem mai multe proiecte foarte mari pe care anul acesta le vom duce la final. Proiectul statuii Regelui Ferdinand continuă, în sensul în care dacă veniturile la buget vor continua să fie constituite la un nivel bun, în toamna acestui an să îl și demarăm“, arată Gheorghe Huja, primarul orașului Cisnădie.

Investiții și lucrări în toate domeniile

În bugetul pe anul în curs au fost prevăzute și sumele necesare pentru lucrări și reparații la școlile de pe raza orașului: un sistem de colectare a apelor la Liceul tehnologic, amenajarea intrării în sala de sport a aceluiași liceu, amenajarea treptelor de acces la Școala 3 și Grădinița nr. 4, dotarea cu table interactive a Școlii nr. 3 și reparații și zugrăveli la Școala generală nr. 2 sunt doar câteva astfel de exemple. Bugetul pe anul 2019 prevede și finanțarea lucrărilor de extindere a rețelelor de apă în zona străzilor Izvorului, Salcâmilor, Sălciilor și Lămâiței, în zona Cartierului Tineretului, dar și lucrări de infrastructură rutieră și pietonală de aproape 300.000 de lei. Pe strada Șelimbărului, în plus, sunt prevăzute lucrări de lărgire a carosabilului și de amenajare de parcări. O investiție importantă pentru oraș este și cea de amenajare a punctelor de colectare a deșeurilor în subteran, investiție care va spori curățenia în oraș. În bugetul pe anul în curs au fost alocate și sume pentru confecționarea a două noi porți și a unui nou gard pentru cimitirul ortodox, dar și ani pentru amenajarea unei noi locații pentru remiza de pompieri.

Bugetul pe anul în curs al Cisnădiei acoperă și sumele necesare asistenței sociale, culturii și religiei, sportului, funcționării serviciilor publice generale, finanțării unor asociații și fundații, dezvoltării sistemului de locuințe etc.

Comentarii

2 comentarii

John

Acum 2 ani

Nu mai cenzurati comenturi despre realitatea cisnadiana!!!
Raspunde

Iooo

Acum 2 ani

Pana acum nu a aparut nici un cetatean care sa-i ceara acestui individ centura de sud!???? Binenteles ca nu! Acest proiect trebuie cerut Primariei Sibiu!! Primaria Sibiu trebuie sa asigure confortul celor care locuiesc in locatlitatile limitrofe. Drumul care leaga Arhitectilor de DN1 nu o sa rezolve nici o problema, o sa ajunga in aglomeratia de pe DN 1. Aceste doua primarii, Selimbar si Cisnadie ar trebui sa fie primele interesate de proiectul centura sud si ar trebui sa dea tonul. La fel cum trebuiau sa asigure si drumuri de acces pentru intrarea in oras a cetatenilor acestor localitati care zi de zi intra si ies din Sibiu, binenteles, in colaborare cu primaria Sibiu. Dar ce sa le ceri, de atatia ani nu au fost in stare sa faca un trotuar intre Sibiu si Selimbar in zona centrelor comerciale.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus