Marţi,
07.12.2021
Ceata
Acum
1°C

Mobilitatea Sibiului în 2019: Amenajarea Cibinului, peste 50 de autobuze noi, linii noi și  44 centre de închiriat biciclete

Mobilitatea Sibiului în 2019: Amenajarea Cibinului, peste 50 de autobuze noi, linii noi și  44 centre de închiriat biciclete

Primarul Astrid Fodor a detaliat la Turnul Sfatului TV câteva proiecte de amploare care vor fi implementate în Sibiu în perioada următoare și care vor îmbunătăți transportul și viața în oraș.

Unele vor fi realizate cu fonduri europene, alte au surse de finanțare diverse, însă majoritatea se referă la mobilitatea în Sibiu și la petrecerea timpului liber.

”Din fonduri europene vor fi câteva proiecte deosebite, eu spun spectaculoase. În primul rând este proiectul amenajării malurilor Cibinului, care va schimba complet zona respectivă. Totul este rezolvat, inclusiv din punct de vedere juridic, avem un parteneriat încheiat cu Apele Române și am fost ajutați inclusiv de Asociația Municipiilor. Vom avea piste de bicicletă de pe strada Maramureșului până la intersecția cu A1, în Gușterița. Având în vedere că începem o lucrare mare în acest an, pe strada Podului, vom ajunge cu modernizarea până la ieșirea spre Agnita. Cu ocazia aceasta creăm o nouă ieșire în zonă, una de agrement, iar lucrările încep anul acesta. Pista de biciclete va fi legată de ”Linia verde” care trece prin cartierul Ștrand, urcă pe Maramureșului și ajunge în Parcul Sub Arini. Toate acestea vor fi legate. S-a încheiat studiul de fezabilitate, acum începem proiectarea, dar pot să vă spun că deja s-a stabilit exact ce trebuie făcut. Am lucrat mult cu Apele Române și avem o colaborare bună” a spus primarul Astrid Fodor.

rau cibin (5)

Un alt mare proiect din fonduri europene prevede amenajarea în Sibiu a câteva zeci de centre de închiriere a bicicletelor. Practic, din a doua parte a anului, sibienii vor putea lua o bicicletă din orice cartier al orașului și o vor putea lăsa în orice alt punct al Sibiului. În plus, pistele de biciclete ar urma să fie îmbunătățite.

”Acesta este un proiect care mie îmi place foarte mult. Vom amenaja aceste centre de închiriere a bicicletelor în sistem self-sharing. Vor fi 44 de stații în tot municipiul, în special în apropierea stațiilor de autobuz. Dacă vrei, poți să iei bicicleta! Și vom achiziționa 540 de biciclete, ele vor fi ale municipiului iar proiectul este unul pe fonduri europene. Bicicletele vor fi dotate cu monitoare de bord, vor fi urmărite prin GPS și stațiile pentru ele vor fi independente energetic, fiind alimentate cu panouri solare. Bicicleta va putea fi lăsată și în altă parte, nu neapărat numai într-o astfel de stație. Totodată vor fi și 15 triciclete pentru seniori sau persoane cu dizabilități”, a declarat Astrid Fodor la TSTV.
Plata bicicletelor închiriate se va putea face cu cardul sau direct printr-o aplicație dedicată.

Nu în ultimul rând, primăria va achiziționa încă 50 de autobuze noi pentru Tursib, scopul fiind de a scădea timpii de așteptare în stații și de a extinde flota.

”La sfârșitul lunii iunie vin încă zece autobuze noi și tot în acest an vom finaliza, dacă nu avem contestații achiziția autobuzelor electrice. Sunt două linii noi care vor fi deservite numai de autobuze electrice, este linia de la Gară până la Muzeul Astra și de la Gară în Valea Aurie. De asemenea, dorim să finalizăm achiziția a cinci microbuze care vor circula în zona centrului istoric. În afara acestora, vom achiziționa peste 50 de autobuze noi, pe bază de gaz. De fapt, înlocuim toată flota Tursib, ce e vechi dispare și ce e nou este dimensionat la nivelul municipiului Sibiu, astfel încât să putem crește și frecvența și să înființăm câteva linii noi”, a concluzionat primarul Astrid Fodor.

tursib autobuze (17)

Detalii despre alte proiecte majore ce urmează a fi implementate în Sibiu găsiți urmărind emisiunea de mai jos:

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

14 comentarii

x

Acum 2 ani

Daca luam BMC uri atunci e clar....
Raspunde

adt

Acum 2 ani

Din pacate dna primar are capastru si nu vede mai departe de municipiu. Zona metropolitana este de neconceput pt domnia sa.
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 2 ani

Nu e in stare sa curete malurile rauluyi de gunoaie si tanti vrea s amenajeze raul! Deja rad curcile de ea.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Leonard

Acum 2 ani

Am votat FDGR în speță cu d-voastră. Părinții mei la fel. Nu ne dezamăgiți. Avem încredere în d-voastră și echipa care este în spatele d-voastră.
Raspunde

mihai

Acum 2 ani

Si altii au votat-o dar cu increderea s-a terminat. A avut timp destul sa arate de ce este in stare, nu sa ingrase acum porcul. Deja e prea tarziu ca sa mai repare ceva. E clar ca Sibiul are nevoie de alt primar si sper ca forumul sa nu faca prostia sa o mai sustina pentru ca va pierde TOT.
Raspunde

Dumitru

Acum 2 ani

Doamna Fodor urmari-ti lucrarile,exz.intre blocuri in Turnisor sau tras lini de parcare in urma cu doua saptamini,deja a inceput sa se stearga.
Raspunde

Marius

Acum 2 ani

Nici nu poți deschide portierele fără să atingi mașina celuilalt.
Raspunde

Luca

Acum 2 ani

Dupa ce vizitezi Oradea si Clujul , realizezi ca ceea ce vrea sa faca Primaria este "frectie la picior de lemn " . Pacat , pentru ca Sibiul a avut un mare avantaj in 2007 , dar acum are un ... "decalaj" . Se vede ca alesii nostrii locali se pierd in detalii minore si nu au forta necesara pentru a atrage fonduri europene si a dezvolta proiecte majore . De fapt ,nici macar nu reusesc sa cheltuiasca fondurile pe care le au. Senzatia este ca este un oras care se pregateste de pensionare . Schade ...
Raspunde

gogosile Bunicutzei

Acum 2 ani

Bunicutza ne vinde gogosi ca PSDul cu " vom face, vom drege" . NU vrea sa plece din primarie si a apucat-o harnicia. Se apuca ea sa faca acum ce nu a facut nici ea si predecesorul. ALooooooo???? Sa scadem frecventa autobuzelor la ce interval ? NU va mai fi autobuzul la 30 min ca va fi la 25 min? ce ne poate spune de traseele autobuzelor care te duc tot aiurea daca vrei sa mergi din punctul A in punctul B , autobuzele din sibiu te duc prin H-M-C- Z-E. Dar ce ne poate spune bunicutza de orarul asa de bine facut al autobuzelor care nu e respectat si aproape zilnic se sare peste curse pe cate o linie? Oare bunicutza are niste statistici adevarate nu de alea masluite de Tursib. Sa vada ce procent din sibieni folosesc transportul in comun? un om cu capul pe umeri s-ar ingrozi. de la ea nu avem ce sa ne asteptam sa constientizeze ca primaria sibiu de zeci de ani nu a facut nimic pt mobilitatea locuitorilor. Daca tot e asa pusa pe treaba de ce ....a facut primaria pe multe milioane de euro baza pt autobuze si nu a cumparat mai intii autobuze. Pt ca autobuzele tre sa fie pe traseu nu in garaj. ALoooooo ????? OOOOLAAAAAANNDAAAAAAA ?????? ati consultat ceva olandez sa va spuna ce inseamna piste de biciclete, si siguranta in trafic pentru biciclisti ????? Olandeziii o mai rup pe germana , eu zic ca ati reusi sa va intelegeti cat de cat.
Raspunde

Se poate si altceva

Acum 2 ani

În cadrul campaniei “Prioritățile orașului tău“, derulată de Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România în parteneriat cu Banca Mondială, a fost realizat in urma cu o luna un sondaj la care au participat peste 7.000 de sibieni. Din top 10 investitii dorite de sibieni, aceasta pista de biciclete pe malul Cibinului a iesit pe penultimul loc, respectiv locul 9, nereprezentand deci o prioritate pentru cetatenii acestui oras. Si totusi, nu inteleg de ce primaria insista asa de mult cu acest subiect? Cu 25 milioane de euro la cat este estimat costul acesteia s-ar putea realiza lucruri mult mai utile si stringente pentru comunitate.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 2 ani

Priorități ( nu campanie electorală ) :extinderea intravilanului Sibiu pana la Sevis și includerea Selimvarylui , Zona Metropilitana și Spital Județean NOU in curtea actualului , centura sudica ( sau măcar accesarea Ștrandului din Turnisor peste podul Vancului )! In aceasta ordine sau simultan . Acta NON verba
Raspunde

biciclist&sofer

Acum 2 ani

haideti odata cu pistele alea, ca vorbiti de ele de ani zile deja si nimic realizat pana acum. inteleg avize, ape, etc, dar pt pista de pe maramuresului nu era atata birocratie si tot nimic de ani de zile. Iar pistele de pe cibin era vorba sa fie pana in Zavoi sau macar Rozmarinului, ce s-a intamplat cu ele de ajung doar pana la maramuresului? au intrat la apa deja ?
Raspunde

Strategie?!

Acum 2 ani

Centura de Sud, viabilizarea unor terenuri de constructii pt. tineri, spitalul, etc.. Astea ar fi proiecte spectaculoase, nu amenajarea unui rau. Bun si asta, dar nu ca si prioritate absoluta.
Raspunde

Gheorghe

Acum 2 ani

Albia Cibinului era singurul "univers" complet verde si locuit de fauna ne-umana: rate (care cuibaresc acolo), VIDRE (specie protejata), cartite s.a. Nu e rea ideea cu bicicletele, numai ca a cobori infrastructura urbana IN ALBIA raului poate influenta negativ ecosistemul si inmulti poluarea (plastice, gunoaie). Ce se va intampla cu salciile? Am vazut ca peste tot unde a intervenit Primaria, intai a taiat si apoi a construit. Dar un organism viu, o data omorat, indiferent ca pui altul in loc, e distrus in mod nejustificat. Din pacate "civilizatia" nu intotdeauna actioneaza "civilizat" la adresa vietuitoarelor conlocuitoare. Se are in vedere interesul uman, dar fara RESPECT pentru binele naturii, in ansamblu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus