Miercuri,
08.12.2021
Ceata
Acum
0°C

Unioniștii se reunesc la Sibiu cu ocazia summit-ului

Unioniștii se reunesc la Sibiu cu ocazia summit-ului

Aproximativ 200 de susținători ai unirii României cu Moldova se vor reuni la Sibiu, în chiar ziua în care orașul de pe Cibin găzduiește summit-ul președinților de stat și guvern din cadrul Uniunii Europene.

Acțiunea asociațiilor unioniste “de pe ambele maluri ale Prutului“ este programată joi, 9 mai, de la ora 11:00, în zona din fața sediului Primăriei Sibiu de pe bulevardul Victoriei. Cei care vor participa la manifestație anunță că vor să transmită liderilor europeni “un mesaj de unitate, sub sloganul «Romania and Moldova, better together»“. “Summitul UE de la Sibiu reprezintă o șansă unică a românilor din stânga și dreapta Prutului pentru a comunica un mesaj de unitate șefilor de stat și de guverne ale UE, care se vor întruni pentru a decide viitorul europei. Atenţia de care se bucură România în perioada în care deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, constituie un moment favorabil pentru a transmite clar și răspicat liderilor europeni că singura șansă de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană este prin Unirea cu România, precum şi pentru a internaţionaliza doleanţele românilor de a se reuni într-un singur stat”, spune Ștefan Lupu, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012. Alături de cei de la Acțiunea 2012, vor mai fi reprezentanți ai asociație Unirea ODIP și ai Blocului Unității Naționale, ambele din Republica Moldova.

Organizatorii acțiunii amintesc faptul că anul trecut, anul Centenarului “Parlamentul României a adoptat a declaraţie solemnă pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România“. „Parlamentul României constituit în şedinţa solemnă la împlinirea a 100 de ani de la înfăptuirea Unirii Basarabiei cu Patria-Mamă, astăzi, 27 martie 2018, consideră ca fiind pe deplin legitimă dorinţa acelor cetăţeni ai Republicii Moldova care susţin unificarea celor două state ca o continuare firească în procesul de dezvoltare şi afirmare a naţiunii române şi subliniem că acest act depinde de voinţa acestora şi declară că România şi cetăţenii ei sunt şi vor fi întotdeauna pregătiţi să vină în întâmpinarea oricărei manifestări organice de reunificare din partea cetăţenilor Republicii Moldova, ca o expresie a voinţei suverane a acestora”, se arată în textul declaraţiei.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Mhircia

Acum 2 ani

Trebuia adaugata intrebarea la referendum...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus