Duminică,
24.10.2021
Cer Senin
Acum
3°C

„Viitorul Europei”: Rectorul ULBS a vorbit despre organizarea unei conferințe cu impact internațional la Sibiu

„Viitorul Europei”: Rectorul ULBS a vorbit despre organizarea unei conferințe cu impact internațional la Sibiu

Summitul informal al liderilor europeni de pe 9 mai este cel mai important eveniment politic, găzduit de Sibiu. Însă tot la Sibiu timp de 3 zile la Universitatea „Lucian Blaga” are loc o conferință internațională în care evenimentul politic este comentat și analizat de politicieni, analiști, experți.

Conferința Internațională se numește „Viitorul Europei. Perspectivele evoluțiilor contemporane” și este organizată de ULBS în colaborare cu Centrul pentru Prevenirea Conflictelor și Early Warning București, în zilele de 8, 9 și 10 mai. Potrivit organizatorilor, evenimentul doreşte să se înscrie în cutuma think – tank-urilor internaţionale de a dezvolta, în marja marilor summituri – NATO, UE, tematice – şi reuniuni de dezbatere la nivelul experţilor şi formatorilor de opinie.

Evenimentul se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și sub Patronajul Președinției Române la Consiliul Uniunii Europene.

În debutul conferinței, după discursul președintelui Klaus Iohannis, rectorul ULBS, Ioan Bondrea, a vorbit despre găzduirea evenimentului în Aula Magna, dar și despre importanța organizării unei conferințe cu impact internațional pentru Sibiu.

bondrea iohoannis

„Organizarea unei conferințe cu impact internațional la Sibiu, la ULBS, apare ca o oportunitate deosebită pentru societatea civilă; grupurile de reflecție națională și internațională, lumea academică și studenți - toți acei interesați în tema viitorului Europei. Ne dorim ca această conferință să fie doar începutul unui lung șir de dezbateri și evenimente pe această temă și găzduite în viitor de ULBS”, a declarat Ioan Bondrea.
Conferinţa se desfăşoară sub egida Sibiu – Capitală Universitară Europeană, proiect ce se află la ediţia a V-a, şi care aduce anual Sibiul în postura de centru important de creaţie şi diseminare de iniţiative culturale şi educaţionale, oferind acces publicului larg la evenimente şi concepte de interes major pentru societate.

bondrea iohannis chifu

„Având în vedere desfășurarea acestei conferințe în cadrul Sibiu – Capitală Universitară Europeană, suntem încrezători că Sibiul își va menține poziția de important centru de creație și diseminare de inițiative academice și culturale, oferind acces specialiștilor, dar în aceiași măsură și publiclui larg, la evenimente și concepte de interes major pentru societate. Suntem onorați să găzduim acest eveniment în anul în care universitatea de pe malurile Cibinului aniversează 50 de ani. Pas cu pas, ULBS a devenit parte integrantă din viața cetățeții și și-a reconfirmat poziția printre universitățile româneștei de prestigiu, asumându-și ca și deziderat creșterea continuă a calității procesului academic”, a concluzionat rectorul universității sibiene.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Ion ionescu

Acum 2 ani

De 7 ani e rector, mai are 1 an de mandat, nu se vede nimic semnificativ dupa el in afara de plimbări prin toata lumea pe banii publici, in schimb inginerul o arde cu conferinte de impact. Hai frate mai mergi la pensie si lasa-ne!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus