Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

General în armata SUA: Avioane NATO survolează astăzi Sibiul

General în armata SUA: Avioane NATO survolează astăzi Sibiul

Avioane militare NATO contribuie la garantarea securităţii spaţiului aerian în timpul Summitului de la Sibiu, anunţă Alianţa Nord-Atlantică, conform Monitorului Apărării şi Securităţii.

Conform unui comunicat de presă al Comandamentului Forţelor Aeriene Aliate, avioanele NATO AWACS vor contribui la asigurarea protecţiei în spaţiul aerian, în timpul summitului Uniunii Europene, de la Sibiu, din 9 mai. Avioanele NATO AWACS efectuează cu regularitate misiuni de patruklare, în timpul evenimentelor importante, inclusiv în timpul întâlnirilor liderilor, precum şi în timpul altor evenimente publice, precum turneul internaţional de fotbal.

„Avioanele NATO AWACS asigură o capabilitate extraordinară şi suntem mândri că putem veni în ajutorul organizării acestui eveniment”, a afirmat comandantul de bridagă al Forţelor Aeriene al SUA, generalul Andrew Hansen, locţiitorul şefului Statului Major al Comandamentului Forţelor Aeriene Aliate, cu sediul în Ramstein. „Această acţiune demonstrează cooperarea strânsă dintre NATO şi Uniunea Europeană”, a adăugat acesta.
Aceasă misiune vine în urma cererii Guvernului României, care găzduieşte summitul liderilor UE.

NATO dispune de 14 avioane E-3A AWACS, variante îmbunătăţite ale Boeing 707. Aeronavele E-3A operează, de obicei, la altitudini de 10km. De la această altitudine, un singur E-3A poate, cu uşurinţă, monitoriza spaţiul aerian cu o rază mai mare de 400km şi poate face schimb de informaţii- prin data links- cu comandamente terestre, aeriene sau de pe apă. Un E-3A care zboară în spaţiul aerian NATO poate distinge între ţinte sau reflexii ale solului, fiind, aşadar, capabil de a oferi o avertizare timpurie cu privire la orice potenţială ameninţare asupra teritoriului venind din partea unui avion agresor care zboară la altitudini mici sau înalte.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus