Sâmbătă,
13.08.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Video și foto. Liderii europeni au luat masa în Muzeul Brukenthal

Video și foto. Liderii europeni au luat masa în Muzeul Brukenthal

Salonul de recepție al palatului ridicat de Samuel von Brukenthal la Sibiu acum 232 de ani a fost locul în care liderii europeni reuniți la summit au avut un prânz de lucru.

În clădirea Palatului Brukenthal din Piața Mare, liderii europeni reuniți în cadrul summit-ului de la Sibiu au venit după fotografia oficială și după inedita baie de mulțime care a urmat. Oaspeții europeni au fost direcționați către salonul de muzică, acolo unde a fost amenajat locul pentru prânzul de lucru. Potrivit descrierii realizată de reprezentanții Muzeului, saloanele de recepție ale palatului păstrează elemente decorative originale: “tapetul din pânză imprimată (chintz) și cel de hârtie chinezească pictată manual, stucaturile, lemnăria ușilor și ferestrelor, sobele de faianţă aduse de la Viena şi candelabrele de cristal. Se remarcă medalioanele aurite, sculptate în lemn de tei, plasate deasupra uşilor, numite supraporte“.

pranz 2 presidency.ro Sursa foto: presidency.ro

Klaus Iohannis, gazda evenimentului, a fost flancat la masă de Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, și de către Donald Tusk, președintele Consiliului European.

Sursa foto: presidency.ro Sursa foto: presidency.ro

Ulterior prânzului, liderii s-au reîntors în curtea interioară a Primăriei Sibiu, acolo unde se va desfășura o nouă sesiune de lucru. Discuțiile din cadrul summit-ului se vor încheia în jurul orei 18:00, când Iohannis, Tusk și Juncker vor organiza o conferință de presă. Pentru acest eveniment, curtea interioară a Primăriei a suferit câteva modificări minore (lărgirea golurilor de ușă, demontarea unor scări interioare etc.)

Liderii europeni, reuniți în curtea interioară a Primăriei Sibiu. Sursa foto: presidency.ro Liderii europeni, reuniți în curtea interioară a Primăriei Sibiu. Sursa foto: presidency.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Radu

Acum 3 ani

Donald Tusk este presedintele Consiliului European, nu al Parlamentului European, dupa cum ati mentionat in articol !
Raspunde

Traian Deleanu

Acum 3 ani

Mulțumim pentru atenționare. Am rectificat.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

master chef

Acum 3 ani

Si ce mancara?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

BauBau

Acum 3 ani

Pesedisti flambe
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus