Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Video. Un pieton, la un pas de a fi lovit pe zebră de mașina unui șofer vitezoman

Video. Un pieton, la un pas de a fi lovit pe zebră de mașina unui șofer vitezoman

A fost pe cale să se producă un accident mortal, ieri după-amiaza, pe Calea Turnișorului. O trecere pentru pietoni, foarte bine marcată, nu a fost un motiv suficient pentru ca un șofer să reducă viteza.

Accidentul a fost evitat, la limită, de pietonul atent la traficul care se derula pe timpul ploii de luni după-amiază, iar incidentul a fost surprins pe camera video amplasată la bordul unui autoturism. Din imagini reiese cum pe Calea Turnișorului, la una din trecerile pentru pietoni din zona intersecției cu strada Frigoriferului, un șofer oprește pentru a acorda prioritate unui pieton angajat în traversarea străzii de pe celălalt sens de mers. Preventiv, pietonul înaintea căruia de pe sensul opus se opresc mașinile se asigură încă o dată la mașinile care vin din stânga sa. Acest lucru se dovedește extrem de inspirat, având în vedere că – deși a ajuns în zona vizibilă tuturor participanților la trafic – pietonului nu îi este acordată prioritate de către șoferul unui VW Polo. Mașina este filmată cum trece cu viteză care poate fi apreciată peste limita legală, fără nici cel mai mic semn de reducere a vitezei ori de conduită preventivă. Din păcate, din înregistrarea video nu se poate deduce numărul de înmatriculare al mașinii.

Potrivit celor mai recente statistici ale polițiștilor, neacordarea priorității pietonilor este a doua cauză de producere a accidentelor grave în județul Sibiu: anul trecut au avut loc 25 de astfel de accidente rutiere grave (cu șase mai multe decât în 2017), în urma cărora au decedat patru persoane (cu trei mai mult decât în 2017). Rănite grav în aceste accidente au fost 21 de persoane (cu două mai mult decât în 2017).

Înregistrarea evenimentului de pe Calea Turnișorului ne-a fost semnalată de Alex Mihai, un cititor al Turnul Sfatului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Inspirat pieton. Sau pațit

Acum 4 ani

soferii astia ar trebui opriti imediat, suspendat permisul pt cel putin 2 ani si masina confiscata. Din pacate ligislatia nu e destul de severa.
Raspunde

Mishu

Acum 4 ani

Lăsând la o parte inconștientă gravă a șoferului care conduce pe ploaie cu viteza, acea trecere de pietoni este un pericol. Dacă vii dinspre bariera din cauza mașinilor oprite foarte aproape de trecere (se vede si pe filmare ) ai sanse foarte mici sa vezi pietonii care incep trecerea. Nu stiu, e foarte greu sa se renunte la 2 locuri de parcare ?
Raspunde

A

Acum 4 ani

Pai nu stiai? Legea cu parcatul prea aproape de trecere e doar pentru fraieri. Primăriile care fac parcari pe treceri de pietoni sunt smecheri deci nu patesc nimic.
Raspunde

SilviuP

Acum 4 ani

Eu imi pun intrebarea: pentru cine sunt acele locuri de parcare? Pentru cei ce locuiesc acolo si care au curte? E impanzit orasul de locuri de parcare inutile si care ingreuneaza circulatia masinilor si pietonilor. Nu este normal ca, daca ai curte, sa-ti parchezi masina in fata casei. Ne tot lamentam ca se circula greu prin oras dar nimeni nu si-ar parca masina in curte si sa elibereze strada.
Raspunde

bogdan

Acum 4 ani

@Mishu : la majoritatea trecerilor de pietoni se aplica chestia asta. Parcarea e mereu pana in buza trecerii; daca e ploaie/masina mai mare parcata soferul nu are cum sa vada ceva. asta insa nu e scuza pentru individul care goneste cu viteza aia in conditiiileprecare de vizibilitate.
Raspunde

...

Acum 4 ani

Alo, primaria? Ce scrie in codul rutier referitor la distanta de la parcare la trecerea de pietoni sau intersectie? E cineva pe acolo care chiar a citit legea?
Raspunde

un sofer

Acum 4 ani

codul rutier INTERZICE PARCAREA la mai putin de 25m de trecerile de pietoni. dar primaria Sibiu inca din epoca Iohannis era innebunita sa marcheze si sa raporteze cat mai multe locuri de parcare, ignorand codul rutier si ignorand siguranta peitonilor si a soferilor. Astfel de parcari practic lipite de trecerile de pietoni sunt cu duiumul in oras. Vezi intersectia Dr. Ioan Ratiu cu G. Cosbuc, str. rahovei, cl turnisorului, etc
Raspunde

S

Acum 4 ani

Bine, codul rutier zice multe, și ca trebuie sa încetinești când te apropii de trecerea de pietoni (nu sa sporești atenția! Aia trebuie deja de la indicatorul cu rosu, triunghiular de trecere de pietoni). Dar contează? Nu. Doar e tara cu cei mai mulți morți la nr populație din UE. Și, după cum se vede, nu doar pt ca nu sunt autostrăzi destule. Primăriile, șoferii, guvernul, toți își dau concursul la omorât/ ranit mai mulți oameni decât în alte tari europene.
Raspunde

justinian

Acum 4 ani

valcea oare? sau giolban de sb (ex pastor ajuns la oras?)
Raspunde

dr scridon

Acum 4 ani

soferi idioti cu zece clase..
Raspunde

Gelu Soferu

Acum 4 ani

Dupa soferul vitezoman, locurile 2,3 si 4 la capitolul punerea in pericol a pietonilor le ocupa soferii autoturismelor Opel Agila (stanga), VW Sharan (dreapta) si Skoda Octavia (stanga). Parcarea in dreptul trecerilor de pietoni nu pare sa fie sanctionata in Sibiu. Am vazut multi instructori ai scolilor de soferi care-si pun elevii sa parcheze in astfel de locuri.
Raspunde

Sfatul turnului

Acum 4 ani

Mergeți la vot, atata timp cat infractorii scapă pt ca s-au scos probele video ca dovezi in justiție, dacă nu va convine cum schimbă actualul guvern legile ajutand infractorii, mergeți la vot să-i putem extirpa!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus