Sâmbătă,
15.06.2024
Innorat
Acum
14°C

Cursa de Rățuște a Clubului Rotaract Sibiu salvează vieți alături de Fundația Polisano

Cursa de Rățuște a Clubului Rotaract Sibiu salvează vieți alături de Fundația Polisano

Clubul Rotaract Sibiu organizează cea de-a 2-a ediție a Cursei de Rățuște pe râul Cibin. Participă și tu adoptând o rățușcă, cu doar 10 lei și astfel contribui la atingerea scopului nostru, de a opera și trata cât mai mulți copii născuți cu probleme cardiace grave.

La ediția de debut care a avut loc anul trecut, au participat la evenimentul de pe malul râului Cibin peste 1000 de persoane care au ajutat la strângerea a 25.000 de lei, aceștia fiind folosiți pentru achiziționarea unui incubator pentru bebelușii născuți prematur și a unei lămpi de fototerapie care intrat în dotarea Secției de Neonatologie a Spitalului Județean Sibiu.

Evenimentul caritabil va avea loc pe data de 8 Iunie 2019, în parcarea de lângă stația Rompetrol de pe malul Cibinului. Startul cursei se va da de pe podul Neculce iar finish-ul va fi la podul Pieței Cibin. Posesorul rațuștei câștigțătoare, va primi un premiu în valoare de 2000 de lei din partea sponsorului principal, VISMA.

De asemenea, în cursa rățuștelor sponsor, câștigătorul va beneficia de un voucher în valoare de 200 de euro din partea firmei FLYERALARM.

Persoana care adoptă cele mai multe rățuște, donând pe site-ul sibiu.cursaderatuste.ro, va câștiga un premiu care constă într-un weekend la Hotel Peștera pentru două persoane.

beniamin-contiu-petru-liuba-catalina-costache-rotaract

Susține cauza noastră și astfel poți salva o viață!

“Am decis ca în acest an să sprijinim demersul Fundației Polisano, în salvarea a cât mai multor inimi ale copiiilor născuți cu malformații cardiace grave, fiind convinși că doar împreună putem conștientiza comunitatea sibiana de importanța majoră pe care il are ajutorul venit la momentul potrivit - atunci când e nevoie cel mai mult.” a spus Beniamin Conțiu, Președintele Clubului Rotaract Sibiu.

“Avem în permanenţă liste de aşteptare pentru copiii cu maformaţii cardiace, din toată ţara. În prezent, pregătim două misiuni umanitare, în iunie şi septembrie 2019, când sperăm să operăm peste 20 copii. Cursa de Răţuşte este un eveniment deja de notorietate, este amuzant şi respectuos cu mediul (toate răţuştele sunt pescuite după cursă), şi mă bucur că prietenii de la Rotaract Sibiu au ales cauza noastră de suflet, cea a inimilor copiilor, pentru cursa din acest an. Îmi doresc să văd cât mai mulţi sibieni implicându-se în cursă şi ajutând aceşti copii mai puţin norocoşi.” a declarat Catalina Costache, director executiv la Fundatia Polisano.

Beniamin Conțiu - Președinte Rotaract Sibiu, Dr. Petru Liuba și Cătălina Costache – director executiv Fundația Polisano

Fundația Polisano unește în fiecare an medici renumiți din mai multe țări ale Europei care se oferă voluntari pentru a opera copii cu probleme grave de sănătate. Costul unei operații pe cord deschis ajunge la 35.000 de euro în alte țări din Europa, dar prin intermediul acestui program desfășurat prin Fundația Polisano o operatie va ajunge să coste între 5.000 si 7.000 de euro.

Clubul Rotaract Sibiu este format dintr-un grup de tineri implicați activ în comunitatea din care fac parte, participând cu idei si proiecte concrete la dezvoltarea comunității, consolidăndu-si în același timp si dezvoltarea lor personală. Astfel, misiunea declarată a Clubului Rotaract este de a crește astăzi, liderii de mâine.

Așa că nu mai sta pe gânduri, alătură-te cauzei noastre și cumpără cât mai multe rățuște de pe site-ul dedicat: sibiu.cursaderatuste.ro și poți participa la cea mai amuzantă cursă caritabilă din Sibiu, unde toată lumea câștigă!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus