Vineri,
17.09.2021
Parțial Noros
Acum
23°C

Obiectivele candidaților sibieni de pe lista USR PLUS: revitalizarea agriculturii românești și aderarea la Schengen

Obiectivele candidaților sibieni de pe lista USR PLUS: revitalizarea agriculturii românești și aderarea la Schengen

Revitalizarea agriculturii românești, susținerea producătorilor mici, dar și alungarea hoților de la putere sau aderarea la Spațiul Schengen sunt unele dintre obiectivele pe care le au candidații sibieni de pe lista Alianței 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare. Scrutinul va avea loc în această duminică, pe data de 26 mai.

În cadrul unei conferințe de presă, președintele organizației județene a USR, Adrian Echert, a anunțat că în campanaie electorală membrii Alianței 2020 au împărțit peste 110.000  de materiale electorale în județ și au bătut la peste 30.000 de uși. „Sloganul nostru „Fără hoție ajungem departe” se pare că întrunește exact așteptările oamenilor după 2,5 ani de guvernare PSD-ALDE”, a spus acesta, invitând oamenii să meargă la vot și să participe și la referendumul pentru justiție desfășurat în aceeași zi.

Cei doi candidați sibieni de pe lista USR PLUS sunt Raluca Amariei și Nicu Ștefănuță.

Raluca Amariei: „Vreau să vă spun ce mă leagă de satul românesc - speranța de a revitaliza agricultura românească. Asta este și motivul pentru care am decis să candidez - pentru a aduce agricultura în atenția politicului din România. Noi vedem la televizor grafice despre producții record la hectar, ne gândim doar la marea agriculturăpentru că asta dă bine. Dar nu ne gândim de fapt la realitate. Am fost la bunicii mei, la Alămor, și am văzut ă oameni muncitori care în loc s-și cumpere o casă în Sibiu și-au cumpărat tractoare să muncească pământul au ajuns să-și vândă animalele pentru că nu se mai pot descurca; au ajuns să părăsească satele și să muncească în străinătate, pentru că aici nu se mai paote. Or, acesta este gândul meu, pentru a revitaliza satul românesc”.

Amariei a precizat că pentru acest lucru e nevoie de a debirocratiza sistemul, respectiv de a ajuta micii producători.

Nicu Ștefănuță a transmis că echipa USR PLUS are pentru Sibiu trei mesaje clare: primul este cel național - „Fără hoție ajungem departe”, al doilea - Un Sibiu curat cu fața spre Europa și al treilea - Diplomație. „În această campanie am învățat că România este o țară a contrastelor, dar că românii sunt toți europeni și cu toții vrem să rămânem în Europa. Toți își doresc ca țara să adere la Spațiul Schengen. În ceea ce privește diplomația, cred că trebuie să punem substanță pe Declarația de la Sibiu. Sibiul poate să devină un centru politic așa cum ar merita, care să găzduiască tot mai multe reuniuni importante. Dar pentru aceasta este nevoie de un Centru Expozițional serios - nu trebuie să apelăm la soluții de compromis de fiecare dată. Organizarea unui summit pentru mediu ar fi foarte bună”.

Ștefănuță crede că și Universitatea este o cheie în dezvoltarea orașului, dar că are nevoie de parteneri foarte buni. „Am ratat o oportunitate bună, când Universitatea Central Europeană a plecat din Budapesta și căuta o nouă locație, puteam să-i invităm aici, în centrul Transilvaniei”.

Comentarii

3 comentarii

...

Acum 2 ani

Mda, am ratat ocazia de a gazdui universitatea fondata de dl. Soros si izgonita de Ungaria. Mare pierdere ce sa zic. Dar nu ne facem griji, stim ca daca ajungeti la putere o sa faceti totul pentru a repara aceste greseli. In privinta "Sibiul poate să devină un centru politic așa cum ar merita, care să găzduiască tot mai multe reuniuni importante" sunt de parere ca orasul nostru este mult prea mic si lipsit de spatiu si infrastructura pentru asa ceva. S-a vazut din plin la summit. Dar asa pentru un discurs electoral merge sa ne spuneti despre viitorul luminos ce ne asteapta in directia asta in Sibiu. In ce priveste lozinca "fara hotie", suna bine dar trebuie materializata cu fapte. Revitalizarea agriculturii? Pai adevarul este ca dupa ce am distrus/vandut industrie, infrastructura etc. ce ne mai ramane de facut decat sa ne intoarcem la sapa ca pe vremuri si sa redevenim țaranii Europei. Poate ne iese macar asta.
Raspunde

Catavencu

Acum 2 ani

Deoarece parlamentul a dat deja undă verde Bulgariei și României să adere la spațiul Schengen în iunie 2011, iar decizia finală privind posibilitatea unei țări de a se alătura spațiului de liberă circulație trebuie luată în unanimitate de către guvernele UE în cadrul Consiliului, intrebati-l pe Nicu Farfuridi Stefanuta cum va determina el, in calitate de europarlamentar intrarea Romaniei in Schengen. Sau a aranjat cu Soros, la schimb cu faimoasa sa universitate ?
Raspunde

Caragiale

Acum 2 ani

Ai primit raspunsuri clare de la liderii europeni cu ce considera ca ar trebui fie prioritatea 0 pt Romania: statul de drept. Incetarea subminarii justitiei. Exact ce fac 'guvernantii' marioneta de la PSD. Dar pt noi problema e Soros. Iei peste picior si poreclesti un sibian ce reprezinta UE in congresul american si vorbeste mai multe limbi decat ai tu ani de acasa. Asa nu dam inainte.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus