Marţi,
27.09.2022
Ploi Scurte
Acum
14°C

CFR introduce tren Sibiu-Blaj special pentru vizita Papei

CFR introduce tren Sibiu-Blaj special pentru vizita Papei

CFR Călători anunță o serie de modificări în circulația trenurilor cu ocazia vizitei Papei Francisc în România, inclusiv o legătură directă Sibiu-Blaj.

În perioada desfăşurării călătoriei apostolice a Papei Francisc în România, CFR Călători informează că are în circulaţie capacitatea maximă de transport, tehnic disponibilă, pentru asigurarea mobilităţii cetăţenilor, astfel:

Se va asigura circulaţia trenurilor special comandate, urmare solicitărilor venite de la Arhiepiscopii, Episcopii şi a Operatorului Naţional de Transport Feroviar din Ungaria - MAV, pentru transportul grupurilor mari de pelerini pe următoarele rute:

Timişoara - Braşov - Miercurea Ciuc;

Oradea - Cluj Napoca - Miercurea Ciuc;

Dej Călători - Cluj Napoca - Blaj şi retur;

Cluj Napoca - Blaj şi retur.

Se va suplimenta cu vagoane capacitatea de transport a trenurilor aflate în circulaţie spre /dinspre Bucureşti - 31 mai, Iaşi şi Miercurea Ciuc - 1 iunie şi Blaj - 2 iunie.

Se vor introduce în circulaţie trenuri suplimentare de rang Regio pe următoarele rute, ce vor deservi localităţile Miercurea Ciuc şi Iaşi în data de 1 iunie şi Blaj în data de 2 iunie:

Braşov - Miercurea Ciuc şi retur;

Târgu Mureş - Gheorghieni - Miercurea Ciuc şi retur;

Ghimeş - Miercurea Ciuc şi retur; Adjud - Roman - Paşcani - Iaşi şi retur;

Vaslui - Iaşi şi retur; Braşov - Blaj şi retur;

Sibiu - Blaj şi retur;

Teiuş - Blaj şi retur,

În zilele evenimentelor, pentru asigurarea unui transport în condiţii optime, toate aceste trenuri suplimentare vor avea regim de rezervare obligatorie a locurilor, iar legitimaţiile de călătorie vor putea fi cumpărate şi online.

CFR Călători a menţinut permanent legătura cu Arhiepiscopiile, Episcopiile zonale şi autorităţile locale în vederea organizării traficului.

Pentru gestionarea fluxurilor de pelerini, biletele la trenurile suplimentare au fost puse în vânzare începând din data de 15 mai, eşalonat, iar prioritate au grupurile organizate de către Arhiepiscopii şi Episcopii sau autorităţi locale.

Cei interesaţi pot consulta programul de circulaţie detaliat (trenurile din graficul obişnuit de circulaţie, trenuri suplimentare, trenuri special comandate) şi reactualizat.

Pentru evitarea supra-aglomerării din perioada 31 mai - 2 iunie 2019, CFR Călători roagă pe toţi pasagerii:

să îşi programeze din timp călătoria către zonele de desfăşurare a manifestărilor;

să folosească toate trenurile puse la dispoziţie de CFR Călători;

să îşi cumpere cu anticipaţie legitimaţiile de călători, utilizând toate canalele de distribuţie: online, casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj, automate de vânzare bilete din gări.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

pelerin cu pelerină

Acum 3 ani

De ce nu se pune si avion Sibiu Budapesta si retur ?
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

foarte bine
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus