Joi,
29.09.2022
Cer Senin
Acum
19°C

Proiect. Teren de golf de 14 milioane de euro în Șelimbăr

Proiect. Teren de golf de 14 milioane de euro în Șelimbăr

În 2019, administrația locală din Șelimbăr și-a propus începerea demersurilor pentru construcția unui teren de golf în comună. ”Deocamdată am alocat bani pentru studiul de pre-fezabilitate. În funcție de datele care se vor strânge, planul nostru este să facem un proiect prin care să realizăm acest teren de golf cu cofinanțare de la Uniunea Europeană”, susține primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

În bugetul din 2019 s-au prevăzut bani pentru realizarea unui studiu de pre-fezabilitate în vederea realizării acestui obiectiv, suma propusă fiind de 59.500 lei. Durata de execuție a proiectului este de o lună.

Tot pentru sport s-au alocat bani pentru refacerea gazonului de la stadionul de fotbal al localității. Pentru obiectivul de investiții ”Lucrări amenajare teren fotbal Comuna Șelimbăr” s-au prevăzut 2,380 milioane lei. Durata de realizare a investiției este estimată pentru șase luni, urmând ca investiția să înceapă din această lună. Data programată a terminării lucrării este noiembrie 2019.

Pentru construcția unui bazin de înot olimpic, în acest an s-au prevăzut bani pentru studiul de prefezabilitate. S-au alocat 357.000 lei, iar studiul ar trebui să fie încheiat la finalul lunii iulie. ”Și în acest caz banii ar urma să vină tot în urma unui proiect de fonduri europene. Dacă la terenul de golf, pentru ce am dori noi să realizăm costurile ar fi undeva la 14 milioane de euro, pentru bazinul olimpic ar fi nevoie de puțin peste cinci milioane de euro”, a mai precizat Marius Grecu.

Bani pentru performanță în sport

Consiliul Local Șelimbăr a votat la ședința desfășurată în luna aprilie Ghidul privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate de la bugetul local al Comunei Șelimbăr pentru activități sportive non-profit de interes general. O agendă sportivă a comunei, pe modelul municipiului Sibiu. ”Îmi doresc să susținem sportul, pentru că avem o comună cu mulți sportivi de elită la nivel național, cel puțin. Avem campioni naționali la judo, karate, campioană națională la box, campion național la tenis de masă. Avem echipa de fotbal, care e pe primul loc în grupă în liga a IV-a.  La grupele de copii ale echipei avem 50 de copii care au început să vină la stadion și să facă mișcare. E important pentru noi să vedem că lucrurile se mișcă și în această direcție și că există pasiune pentru sport, pentru performanță. Acesta este motivul pentru care am dorit să avem baza legală pentru a sprijini performanța în sport”, a declarat primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

Finanțările din bugetul localității se pot face prin programul ”Promovarea Sportului de performanță” și prin programul ”Sportul pentru toți”. Primul program are scopul de a ”valorifica aptitudinile individuale într-un sistem organizat de selecție, pregătire și competiție, care să asigure autodepășirea, realizarea de recorduri naționale și internaționale, precum și obținerea victoriei”, după cum se arată în proiectul votat de consilierii locali. Scopul programului ”Sportul pentru toți” este de a ”menține o bună stare de sănătate și de a consolida socializarea cetățenilor prin crearea unui cadru social și organizatoric favorizant”.

Primăria a lansat prin acest ghid și posibilitatea finanțării unor programe sportive, în baza unui proces de selecție, publicat pe site-ul Primăriei Șelimbăr.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Andu

Acum 3 ani

Teren de golf?!?!?! Pe ce lume traiesi mai nene? O fi vreo mana de bogatasi care chiar nu au ce face, insa chiar de asta sa fie nevoie in Selimbar? Mi se pare ca traim in teatrul absurdului, cred ca si o simpla padure cu banci aducea un mai mare beneficiu comunitatii, stateai la aer curat sau alergai cu copil, catel, purcel si era mai multa miscare.
Raspunde

Daniel

Acum 3 ani

Este exact ce lipsea aici! Nota 10!
Raspunde

Iooo

Acum 3 ani

O scoala noua, o gradinita noua, pe cand!??
Raspunde

Sebi Popelca

Acum 3 ani

La noi in Selimbar nu e loc de saraci. Pentru acestia exista cartierul Arhitectilor.
Raspunde

io de la tara

Acum 3 ani

daca tot are primaria Selimbar atatia bani, nu fac si ei de-o stropeala de capuse pe zonele verzi si sa faca si-un buget pt curatarea raurilor/paraurilor si a zonelor din jurul lacurilor Sopa?
Raspunde

www

Acum 3 ani

pai cum sa faca curatenie pe malurile apelor??? sa iasa la iveala toate scurgerile ilegale prin care se "rezolva" asa-zisa canalizare? Numai pe Sevis, in zona podului de cale ferata din dreptul strazii Decebal sunt o gramada de tevi de plastic care deverseaza dejectiile celor cu case in zona, direct in apa Sevisului.
Raspunde

Cetatean

Acum 3 ani

De acord pentru promovarea sportului în rândul cetățenilor.Dar golful este în genere un sport dedicat celor bogati si foarte bogati care cred ca reprezintă o parte infimă din populația comunei .În viitorul apropiat si mediu nu cred ca va fi înghesuială mare pe acest teren de golf.Dar alegerile care se apropie trebuie susținute prin astfel de promisiuni nu-i asa? Din promisiunea de acum doi ani privind reparația podului peste Cibin de la Mohu nu se vede nimic nici acum.S-a razuit drumul în bătaie de joc si s-a lăsat asa cu gropile la vedere în vederea alegerilor parlamentare recente.Majoritatea votanților cu masina care trec zilnic de cel putin doua ori prin zona au cele mai sincere urări pentru conducerea primăriei si domnul consilier de Mohu. O adevărată bătaie de joc la asa o comuna bogata cum se lauda unii.
Raspunde

Dea

Acum 3 ani

De unde au aparut atatia bani?Pentru gradinite nu sunt fonduri, copiii fac sport la scoala afara sau in sala de clasa că sala de sport nu există.Toate proiectele primăriei sunt vizibil dedicate "elitelor" comunei .Daca li se par multi 50 de copii care practica fotbalul, ce fac restul, caci in cartierul meu aduni vreo 5o doar de pe cateva strazi.Banii cei multi ai comunei nu se vad nicaieri ,cel putin nu in loc. Selimbar.Ca sa nu mai vorbim de transportul in comun!!!
Raspunde

Eu doritor

Acum 3 ani

Cu dosarele cu pământul pt tineri căsătoriți cum rămâne? De ani de zile nimic numai minciuni.
Raspunde

m

Acum 3 ani

SA nu uitam de drumurile de legatura cu Sibiul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus