Marţi,
02.06.2020
Parțial Noros
Acum
11°C

FOTO Lucrările la Mocănița avansează. Au venit primele vagoane elvețiene

24 Mai 2019 17:34

FOTO Lucrările la Mocănița avansează. Au venit primele vagoane elvețiene

Primele trei vagoane elvețiene au sosit miercuri la Mocăniță. O asociație din Elveția a decis să facă această donație județului nostru, după ce calea ferată de proveniență a fost închisă, anunță Asociația Prietenii Mocăniței, pe Facebook.

Este vorba de două vagoane-platformă cu pereți laterali, fabricate în anii 1880, respectiv 1906, și un vagon-salon de 16 locuri, fabricat în anul 1880, donate Mocăniței Sibiu-Agnita de asociația Ostgleis din Elveția. „Din câte știm noi, superbul vagonul-salon este singurul de acest tip pe o cale ferată îngustă din România”, spun reprezentanții asociației.

Alte patru vagoane urmează să mai sosească, parte a aceleiași donații. Tot ce lipsește acum este o locomotivă, pentru care Asociația Prietenii Mocăniței a înscris un proiect la Maratonul Internațional Sibiu 2019. Detalii despre proiect și cum puteți să donați găsiți AICI.

mocanita mocanita mocanita mocanita mocanita

 

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Social
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Cetatean

Acum 1 an

Bravos.Daca mai mulți din tara asta s-ar implica în realizarea de lucruri frumoase cum au facut si o fac cei care se ocupă cu reabilitarea mocanita pe valea Hartibaciului , am ajunge departe.Felicitari
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus