Joi,
18.08.2022
Cer Senin
Acum
24°C

VIDEO Tensiuni în fața sediului PSD: un grup de tineri social-democrați, confruntări cu protestatarii

VIDEO Tensiuni în fața sediului PSD: un grup de tineri social-democrați, confruntări cu protestatarii

Câteva zeci de sibieni s-au adunat în fața sediului PSD Sibiu, la închiderea secțiilor de vot, în semn de protest față de situația românilor din afara țării care nu au reușit să voteze. După lăsarea întunericului s-au creat și câteva situații mai tensionate.

Între câteva zeci și aproximativ 100 de persoane a fost numărul sibienilor care, duminică seara, au venit în Zona liberă de corupție, spațiul din fața sediului PSD Sibiu în care de mai bine de 530 de zile sunt organizate, zilnic, manifestări împotriva modificărilor legilor Justiției, în principal. “PSD, ciuma roșie“, “Demisia“ sau “În democrație, hoții stau la pușcărie“ au fost printre scandările reluate de protestatari după lăsarea întunericului, după care au cântat și “veșnica pomenire“ sau au strigat “Liviu Dragnea nu uita, Radu Mazăre te vrea“. Situația a devenit mai tensionată după ce mai mulți tineri care au ieșit pe rând din sediul de partid s-au aliniat cu spatele la protestatari. Aceștia din urmă i-au înconjurat, cu reproșuri și scandări de genul “Gunoaiele“ și “Rușine să vă fie“. Tinerii ieșiți din sediul de partid i-au ascultat fără să le răspundă și, în cele din urmă, la recomandarea jandarmilor prezenți, s-au întors înapoi în sediu. Protestatarii au huiduit și alte persoane care au ieșit din sediul de partid sau care au ieșit să discute cu ei. În jurul orei 23:30, protestatarii au plecat din fața sediului de partid.

Protestele continuă

La momentul închiderii urnelor, cei care s-au strâns în fața sediului PSD au motivat gestul lor ca fiind generat de situația românilor din diaspora, care nu au putut să voteze la alegerile europarlamentare și referendum. “Ziua de azi ar fi trebuit să fie o mare sărbătoare pentru toți românii, și o parte așa a și fost, pentru că am văzut o mobilizare care cred că o depășește – cred - și pe cea de la europarlamentare. Peste tot în Europa am văzut o mobilizare extraordinară a românilor la vot, însă pe măsură ce ziua evolua ne-am dat seama că secțiile de votare puse la dispoziție de către Guvernul României au fost mult mai puține decât dorințele românilor din afară. Am început să vedem, de fapt, o adevărată dramă, cu oameni care au stat de dimineața până seara și nu au reușit să voteze. A fost o emoție extraordinară pe parcursul acestei zile, cred că de mai multe ori mi-au dat lacrimile văzând acele șiruri extrem de lungi, unde efectiv mii de oameni au stat la coadă și nu reușeau să voteze. Această emoție ne-a adus aici. Am scris pe o foaie de hârtie numele fiecărui oraș în care am știut că există probleme și oameni care nu reușesc să voteze“, a arătat Ciprian Ciocan, unul din inițiatorii mișcării civice Vă vedem din Sibiu.

Ciprian Ciocan consideră că se impune cel puțin demisia ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, din cauza problemelor generate de înregistrarea votului diasporei românești. “Peste tot, europenii au putut vedea în capitalele lor cozi interminabile de români care doreau, dar nu reușeau să exercite un drept simplu“. Consideră că scena politică românească ar trebui reconfigurată, mai ales datorită prezenței mari la referendumul pe tema Justiției inițiat de Klaus Iohannis, prezență care se opune clar acțiunilor actualei coaliții de la guvernare în ceea ce privește modificarea legilor penale. “Sperăm să vedem o retragere a acestor inițiative care știrbesc statul de drept. Cu siguranță vor continua flash-mob-urile în fața sediului PSD. Motivul pentru care noi am ieșit în stradă aici din prima zi este mutilarea legilor Justiției, care sunt în continuare în vigoare, DNA-ul e în continuare cu probleme, asaltul asupra Justiției există în continuare. Scopul nostru nu a fost să susținem o anumită grupare politică, ci am ieșit în stradă să susținem statul de drept“, a adăugat Ciprian Ciocan.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Wadim Korneliu

Acum 3 ani

Pesedacilor, din pacate, Vae Victis. Dar voi sunteti prea prosti sa stiti sau sa intelegeti, asa ca va traduc eu: 1 Ciocu mic 2. Taci si inghite La alegere, ca asa e in democratie, toata lumea are drepturi. Dixit!
Raspunde

Protestatar atunci și acum.

Acum 3 ani

În 2014 în parcul Ăsta din sediul PSD au ieșit mai mulți bărbați care ne-au probit în față. Suditu era cu ei. Acum au trimis niște copii. Trif lipsea.
Raspunde

Sibian

Acum 3 ani

Au dat proba ca viitori psd-ei: obrazul gros, sfidători si cu dosul la bătaie (asta in eventualitatea unei vizite la mititica).
Raspunde

xxx

Acum 3 ani

unde este comentariul lui Sufana cu ciocul mare.
Raspunde

Eka

Acum 3 ani

Domnule Ciocan tot respectul pentru miscarea pe care o pastoriti , am fost in multe randuri alaturi de dvs. . Pe cand un protest pentru demisia d-nei primar Fodor declarata incompatibila ? Care e diferenta intre Dragnea si Fodor daca nici unul nu recunosc si respecta deciziile justitiei ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus