Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Nu îi mai suportă lumea. Dar roata se învârte...

Nu știu unde ați votat voi, dar în cazul meu, orice persoană care ar fi stat la coadă să voteze PSD s-ar fi simțit ultimul om. Ultimul om de pe pământ. Tricouri cu celebrul mesaj anti-PSD. Ură, multă ură, dar și umor, haz de necaz și glume anti-Guvern, anti-Dragnea, anti-PSD au fost motivele care i-au făcut pe oameni să stea alături 3,4,5 ore. Pentru un vot. A fost refularea la tot ce li s-a întâmplat în ultimii ani.

Votul extrem de încurajator pentru foarte mulți români aduce cu el însă și multe lucruri negative.

În primul rând, PSD n-a învățat nimic nici acum. Sibienii social-democrați s-au încuiat în sediu după ce au dat presa afară. Așa au înțeles ei să digere un eșec anunțat. După multe intervenții au acceptat câteva minute reporterii. Cât să li se facă o poză pe care ar trebui să o pună în ramă. Să nu uite niciodată.

Au dus o campanie ofensivă, mizerabilă. N-au gândit nici măcar o secundă că poate oamenii care nu-i mai suportă, poate au măcar un 1% dreptate. Și-au încuiat mințile, păstrând înăuntru niște citate imbecile trimise de la București, via PRM. Faptul că au ținut morțiș să împrăștie aceste mesaje peste tot, ca un fum toxic, i-a îngropat și mai tare. 11% pentru județul Sibiu mi se pare în aceste condiții mult. Au aproape jumătate din primarii din județ și asta ar trebui din nou să le dea de gândit. Au ajuns foarte aproape de clipul indianului, care a circulat pe rețele de socializare, care plângea că a strâns doar trei voturi. Deși în familia lui erau nouă persoane care au votat. Asta e și povestea PSD Sibiu după alegerile europarlamentare. Să fii social democrat și să îndrăznești să crezi că poți pune ștampila pe alt partid.

USR și-a dublat votul de la alegerile europarlamentare. Probabil că în tot acest context se așteptau la mai mult în județul Sibiu. Părerea mea este că una din cauze este că au o fobie față de Klaus Iohannis, iar electoratul a simțit asta. Deși de la nivel central USR s-a mobilizat pe referendum, în Sibiu nu am văzut aceeași activitate și mi se pare o mare greșeală. În toată comunicarea lor au mers cu mesajele obișnuite însă nu au știut să profite de implicarea președintelui în campanie. Mesajele au ocolit ideea de referendum și susținerea președintelui. În acest județ, cred că era esențial. În plus, nu cred că l-au folosit pe Nicu Ștefănuță așa cum ar fi trebuit. Au vorbit despre principii, idei, dar nu l-au arătat suficient pe singurul sibian care va ajunge în Parlamentul European.

La nivel național au știut, în schimb, să-și ascundă ”ciudații”. Oana Bogdan de la PLUS și Andrei Caramitru au dispărut din peisajul public în această perioadă și bine au făcut.

Liberalii s-au folosit, pe de altă parte, la maxim de Klaus Iohannis și de referendum. Președintele nu a lipsit din niciun mesaj, nicio grafică și mișcarea a fost foarte inteligentă. Liberalii sibieni au lipit foarte bine ideea Iohannis egal PNL și au dat un scop votului anti-PSD profund și în județul nostru.

ALDE, pe de altă parte, își merită soarta. Tăriceanu a încercat să pozeze în îngerul împăciuitor, însă nu-l prinde absolut deloc acest rol. A aruncat cu tot atât venin pe cât a făcut-o PSD. În plus, lista lor pentru europarlamentare, pentru cine s-a interesat de ea, a fost infectă.

Nu cred că perioada de fericire din tabăra PNL – USR – PLUS va dura însă foarte mult. Vin alegerile prezidențiale și cred că va fi prima dată când atât USR, cât și PLUS vor arăta că sunt și ele partide politice. Îl vor face prezidențiabil pe Dacian Cioloș și vor ataca cu toate armele tabăra PNL – Klaus Iohannis. Momentul unic, ne-politicianist, dar constructiv pentru România, unirea opoziției în jurul lui Klaus Iohannis, cu toate hibele lui, va fi pierdut.

Va fi de altfel singurul subiect interesant pentru prezidențiale, pentru că PSD-ALDE nu cred că vor exista în aceste alegeri. Se vor hăcui intern până la locale. Iar atunci e posibil ca pe fondul certurilor pe relația PNL-PLUS-USR, PSD să crească din nou. ȘI ajungem în același loc, doar un an mai târziu.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

S

Acum 4 ani

O să-i ducă capul sa vadă ca majoritatea votanților usr îl susțin pe Iohannis, asa ca o sa fie candidat comun al pnl-usr+. În fond Iohannis nici nu e PNL-ist real, doar a candidat din partea lor. Deci perfect sa candideze și din partea usr+. Iar PSD sa puna pe cine o ști, nu ma interesează sa aibă Iohannis contracandidați mai tari, doar asa, de dragul competiției. Parlamentarele contează mai mult.
Raspunde

Mhircia

Acum 4 ani

Eh Ciolos nu e przidientiabil deloc. Pana atunci ia si Klaus vreo 10 red bull si apoi sa vedeti ce ii turuie gura
Raspunde

dancp2

Acum 4 ani

de la zalau citire se scrie CSOLOS da tatasu fiind militian!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a schimbat in CIOLOS CAUTATI ca la frua trurca care are in cv parlament studii la moscova
Raspunde

Ovidiu

Acum 4 ani

Un cantec vesel sa cantam si hora unirii s-o jucam! De acum toate vor merge struna! Trebuie cat mai repede abrogate masurile fiscale care obliga multinationalele sa dea salarii minime decente la Romani. Trebuie abrogate rapid legile care incercau sa aduca costurile bancare ale Romanilor macar aproape de ceea ce beneficiaza un occidental, trebuie anulata rapid legea darii in plata, iar romanii care nu-si mai pot achita creditele sa piarda si casele si sa ramana datori toata viata, trebuie anulate facilitatile fiscale pentru intreprinzatorii mici si mijlocii respectiv impozitul de 1% pe venituri si impozitul de 5% pe dividende. Acestea ar putea duce la crearea unui mediu economic concurential pentru piata fortei de munca care trebuie sa ajunga libera si fara pretentii mari la portile marilor angajatori. Colateral scutirii pe 20 ani a multinationalelor de orice plata la impozitele si taxele locale trebuie implementate rapid alte facilitati strict indreptate spre ele gen legalizarea transferurilor profiturilor realizate in romania catre alte tari. Trebuie readus de urgenta "Portocala" si Onea in sistem si achitate catre acestia daune morale. Doar au facut treaba buna! Trebuie diminuate sau aproape anulate redeventele pentru exploatarea resurselor naturale si asa, poate, Schengen-ul mult dorit va bate la usa cadou de craciun. Asta bineinteles include cadou pentru poporul prieten olandez portul Constanta si poate atunci vom vedea si coridorul 4 european realizat total. Si, cum am spus la inceput, un cantec vesel sa cantam!
Raspunde

///

Acum 4 ani

Veti vedea , dragi romani , peste un an-doi rezultatele euforiei de duminica...
Raspunde

Ovidiu

Acum 4 ani

Un cantec vesel sa cantam si hora unirii s-o jucam! De acum toate vor merge struna! Trebuie cat mai repede abrogate masurile fiscale care obliga multinationalele sa dea salarii minime decente la Romani. Trebuie abrogate rapid legile care incercau sa aduca costurile bancare ale Romanilor macar aproape de ceea ce beneficiaza un occidental, trebuie anulata rapid legea darii in plata, iar romanii care nu-si mai pot achita creditele sa piarda si casele si sa ramana datori toata viata, trebuie anulate facilitatile fiscale pentru intreprinzatorii mici si mijlocii respectiv impozitul de 1% pe venituri si impozitul de 5% pe dividende. Acestea ar putea duce la crearea unui mediu economic concurential pentru piata fortei de munca care trebuie sa ajunga libera si fara pretentii mari la portile marilor angajatori. Colateral scutirii pe 20 ani a multinationalelor de orice plata la impozitele si taxele locale trebuie implementate rapid alte facilitati strict indreptate spre ele gen legalizarea transferurilor profiturilor realizate in romania catre alte tari. Trebuie readus de urgenta “Portocala” si Onea in sistem si achitate catre acestia daune morale. Doar au facut treaba buna! Trebuie diminuate sau aproape anulate redeventele pentru exploatarea resurselor naturale si asa, poate, Schengen-ul mult dorit va bate la usa cadou de craciun. Asta bineinteles include cadou pentru poporul prieten olandez portul Constanta si poate atunci vom vedea si coridorul 4 european realizat total. Si, cum am spus la inceput, un cantec vesel sa cantam!
Raspunde

Erlkonig

Acum 4 ani

pesedache, ai vazut la vot cat ne intereseaza manelele voastre
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus