Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Plângere penală împotriva lui Meleșcanu. ”Ceea ce s-a întâmplat la alegerile din 26 mai este incalificabil”

Plângere penală împotriva lui Meleșcanu. ”Ceea ce s-a întâmplat la alegerile din 26 mai este incalificabil”

PNL a depus plângere penală împotriva ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, pentru modul cum au fost organizate alegerile europarlamentare în Diaspora, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al partidului, Ionel Dancă, citat de News.ro. "Preşedintele organizaţiei PNL Diaspora, domnul senator Viorel Badea, a depus la Parchetul General denunţ penal împotriva ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu. Ceea ce s-a întâmplat la alegerile din 26 mai este incalificabil şi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, trebuie să răspundă penal pentru fapta cu premeditare săvârşită de acesta şi de toţi cu responsabilităţi în organizarea alegerilor în secţiile de votare din străinătate, fapta cu premeditare de împiedicare a exercitării a dreptului de vot al cetăţenilor români, a declarat Ionel Dancă, vineri, într-o conferinţă de presă.

El spune că miilor de cetăţeni alungaţi din ţară de guvernările PSD le-a fost interzis dreptul la vot. ” "Este o faptă cu premeditare la care am asistat duminică, atunci când mii de cetăţeni români alungaţi din ţară de această guvernare şi de guvernările PSD din anii trecuţi, români care şi-au căutat un nivel de trai mai bun în alte ţări şi au vrut să schimbe România în bine, le-a fost interzis dreptul la vot într-un mod inimaginabil. Au fost abuzuri săvârşite cu premeditare, ceea ce constituie elementele unei infracţiuni penale care trebuie pedepsită”, a afirmat Dancă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Nicu

Acum 4 ani

In baza carui articol din codul penal?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

kokos

Acum 4 ani

Uite aici extras din Codul Penal : Art. 385 Împiedicarea exercitării drepturilor electorale (1) Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani. Ce zici , se potriveste perfect , nu?
Raspunde

cobzarul

Acum 4 ani

Penelistii nu siu decat sa umble cu plangeri! Asta-i mana lui Sica mandolina!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Teodor Jilaveanu

Acum 4 ani

Comunistul asta cu state vechi nu putea sa faca altceva decat a apara statul ceausist tarziu, falimentar de propriul popor care nu-i mai suporta. Acum 30 de ani si-au impuscat seful, sa se scape ei, acum seful a intrat la puscarie si caracatita ramasa se tine puternica, sa ne mai dea o teapa.... sa ne mai manance 30 de ani din viata, sa mai stea sefi peste noi, aceste putori bune de nimic, niste erori ale istoriei. Locul acestui individ e la Jilava, alaturi de tatucul spiritual, criminalul Iliescu.
Raspunde

mobutu seko

Acum 4 ani

De la Jilava ti se trage numele?
Raspunde

Bolshevski

Acum 4 ani

Nu se da dus impostorul asta cu carnet PCR, pupator de icoane cu Ana Pauker, Ceausescu, Stalin si Iliescu. Asta e esenta comunismului ceausist, cand orice incapabil ca el, bun doar de a rastalmaci cuvinte pe la televizor, sta pe functii si dicteaza vietile a milioane de oameni, PSD e mai rau ca râia, ciuma sau alte bazaconii... astia si in cartile de istorie cand intra, cat de curand, le corup, iti produc scarba, incat nu vrei sa le mai citesti... sunt un vis urat, practic un cosmar.
Raspunde

Nicu

Acum 4 ani

@Bolshevski,Si Astrid Fodor a fost membra PCR,te informez ca poate nu stiai!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus