Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
14°C

1,25 de mil. de lei. CJ Sibiu a selectat proiectele finanțabile prin Agenda Culturală și cea a Comunității

1,25 de mil. de lei. CJ Sibiu a selectat proiectele finanțabile prin Agenda Culturală și cea a Comunității

Reprezentanții Consiliului Județean Sibiu au dat publicității lista proiectelor declarate eligibile pentru a primi finanțare din bugetul județului, prin intermediul agendei Culturale și cea a Comunității.

În acest an, dat fiind titlul de Regiune Gastronomică Europeană pe care județul Sibiu îl deține, cea mai mare sumă pentru cofinanțarea proiectelor a fost alocată Agendei Comunității – un milion de lei. În cazul Agendei culturale, suma pusă la dispoziția operatorilor este de 250.000 de lei.

Potrivit anunțului publicat pe site-ul instituției județene, în cazul Agendei comunității, 46 de proiecte, din cele 50 depuse, au fost considerate eligibile – adică au întrunit un punctaj de minim 60 de puncte. Cel mai mare punctaj – 88 – a fost întrunit de patru proiecte: ”Din ograda de la țară, gătim sănătos la vară!” (al Asociației Speranță și zâmbet), ”Festivalul Porcului de Bazna – gastronomie, cultură și ospeție” (al Primăriei Bazna), ”Festivalul Bujorul de munte ediția a XVI-a” (al Primăriei Gura Râului) și ”Sus pe muntele din Jina” (al Primăriei Jina).

Atât în cazul Agendei comunității a CJ Sibiu, cât și în cel al Agendei culturale, operatorii ale căror proiecte au fost respinse pot depune contestație în perioada 4 – 6 iunie. Rezultatele finale (în urma soluționării eventualelor contestații) vor fi făcute publice în ziua de 10 iunie. În ceea ce privește sumele care vor fi alocate fiecărui proiect, acest lucru va fi decis în ședința Consiliului Județean aferentă lunii iunie (de obicei, aceste ședințe au loc în ultima zi de joi a lunii – 27 iunie, în acest caz).

Rezultatul jurizării proiectelor depuse pe Agenda comunității a județului Sibiu Sursa: CJ Sibiu

agenda comunitatii cj sibiu agenda comunitatii cj sibiu 2 agenda comunitatii cj sibiu 3

În ceea ce privește Agenda Culturală, din cele 55 de proiecte depuse au fost respinse în urma jurizării cinci. Și tot cinci este și numărul proiectelor notate cu un punctaj maxim – 100. Este vorba de ”Tren cu abur pe Valea Hârtibaciului” (al Asociației Prietenii Mocăniței), ”Feeric Fashion Week” (al Fundației Mitichi), ”Muzică în bisericile fortificate” (al Parohiei Evanghelice CA), ”Sărbătoarea tuberozelor la Hoghilag” (al primăriei din Hoghilag) și de ”Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu” (al Teatrului ”Radu Stanca” din Sibiu).

Rezultatul jurizării proiectelor depuse pe Agenda culturală a județului Sibiu Sursa: CJ Sibiu

agenda culturala cj sibiu agenda culturala cj sibiu 2 agenda culturala cj sibiu 3 agenda culturala cj sibiu 4

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus