Marţi,
21.09.2021
Ploi Scurte
Acum
9°C

La Sibiu ne exprimăm plastic de Ziua Mediului: pa-pa plastic!

La Sibiu ne exprimăm plastic de Ziua Mediului: pa-pa plastic!

Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 marchează 5 iunie, Ziua Internațională a Mediului printr-un eveniment inedit: bursa de plastic.

Pentru a încuraja reciclarea plasticului și a diminua folosirea lui excesiva, Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 invită sibienii să aducă plastic de orice fel pentru care vor primi în schimb monede suvenir SibCoin sau răsaduri.

Evenimentul are loc pe platforma Sălii Polivalente Transilvania din Sibiu, miercuri, 5 iunie 2019, intre orele 09 si 18.

„Ratele de schimb” sunt următoarele:

– o pungă de plastic … plină cu plastic = 1 SibCoin sau 10 răsaduri la alegere

– două pungi de plastic … pline cu plastic = 1 SibCoin ȘI 15 răsaduri la alegere

– trei pungi de plastic … pline cu plastic = 2 SibCoin ȘI  25 răsaduri la alegere

– patru pungi plastic … pline cu plastic = punguța cu 4 SibCoin ȘI 30 răsaduri la alegere

Pentru copii, orice cantitate de plastic adusă va fi recompensată cu SibCoin sau răsaduri la alegere.

Răsadurile sunt oferite de Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 care derulează un parteneriat cu Stațiunea de Cercetare și Producție Legumicolă Buzău. Ele au fost crescute în serele Serviciului Public pentru Administrare Parcuri și Zone Verzi Sibiu din cadrul Primăriei Sibiu.

In cadrul acestui eveniment vom putea admira grădina urbană pe asfalt, mașini hibrid sau electrice și ne vom putea bucura împreună de faptul că Sibiul a marcat încă o premieră europeană: prima comunitate regională care limitează utilizarea plasticului de unică folosință prin politici publice!

La Sibiu ne exprimăm de data acesta „plastic”: pa-pa plastic!

Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană este gestionat de un Consorțiu format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

unnamed1

Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019

contact@sibiugastronomia.ro

http://www.sibiugastronomia.ro/

Comentarii

2 comentarii

filip

Acum 2 ani

Interesanta initiativa dar... de când cei care au punctele de colectare de la magazinele Carrefour au redus cu mai mult de 50% banii dati pentru un pet reciclat, iar s-a umplut orasul de astfel de recipiente.
Raspunde

claudia

Acum 2 ani

Ideea principala este sa se stranga controlat si sa se recicleze cat mai mult....pentru ca poluarea cu plastic este foarte mare Eu personal/familia ducem la Carrefour de ani de zile plastic, hartie, sticla, electronice si nu neaparat pentru recompensa, ci pentru a ajunge fiecare deseu acolo unde trebuie Dar cu siguranta daca s.ar recompensa convenabil efortul de a le duce pana acolo, cu siguranta interesul ar fi mai mare pentru oameni
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus