Marţi,
29.11.2022
Ceata
Acum
0°C

6,5 milioane de lei: zidurile cetății Sibiului și turnurile de apărare intră în lucrări de reabilitare

6,5 milioane de lei: zidurile cetății Sibiului și turnurile de apărare intră în lucrări de reabilitare

Administrația locală a lansat procedura publică de angajare a unei firme de construcții care să reabiliteze zidul de apărare și turnurile din zona parcului Cetății.

Contractul de lucrări are o valoare estimată la 6,5 milioane de lei, fără TVA. “Lucrările de reparații se vor realiza la Zidul Cetății care face parte din zidurile de fortificație ale cetății Sibiului, străjuiește și delimitează orașul vechi de partea de sud-est a cetății Sibiului, de-a lungul bulevardului Corneliu Coposu, respectiv la structura fortificată din imediata vecinătate a zidului dintre bulevardul C. Coposu și str. Cetății, care este alcătuită din trei turnuri de zidărie unite prin zid de apărare, astfel: Turnul Dulgherilor (situat lângă Sala Thalia), urmând Turnul Olarilor și Turnul Archebuzierilor“, se arată în documentația de atribuire a contractului, redactată de reprezentanții Primăriei Sibiu.

cetatii Și cele trei turnuri de pe str. Cetății vor intra în lucrări de reabilitare

Principalele lucrări cerute prin tema de proiectare sunt “în exclusivitate în exterior și se referă la refacerea tuturor degradărilor: zidării din piatră, mixte sau cărămidă aparente, tencuieli exterioare la soclu și pereții exteriori ai turnurilor, reparații la învelitori și protecția elementelor din lemn“. Totodată, printre altele, sunt solicitate lucrări de hidroizolație, de tratare cu soluții anti-săruri, de reparații a stâlpilor porții de intrare de pe str. Gheorghe Lazăr, dar și de amenajare a iluminatului arhitectural. “Tehnologia aleasă va respecta legislația în vigoare și normele impuse de faptul că obiectivul este un monument istoric“, se mai arată în caietul de sarcini al licitației.

Lucrările trebuie finalizate în termen de șase luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, iar garanția solicitată este de doi ani de la semnarea procesului verbal la terminarea lucrărilor. Firmele interesate au termen de depunere a ofertelor ziua de 2 iulie 2019. Potrivit estimărilor administrației locale, publicate prin intermediul Sistemului electronic de achiziții publice, evaluarea ofertelor depuse ar trebui încheiată cel mai târziu la începutul lunii noiembrie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

vladimir

Acum 3 ani

picamere ca pe zidul de pe Manejului? (personal am asistat, de atunci evit strada sau merg cu ochii in pamant)
Raspunde

SItu

Acum 3 ani

exact asta mi-a venit si mie in minte cand am vazut titlul articolului.
Raspunde

BauBau

Acum 3 ani

Nu imi e clar, refac si zidul exterior (cel fara turnuri)?! Foarte bine ca repara Poarta Lesurilor (fosta, ce a mai ramas din ea), denumita si Poarta Teatrului sau Promenadei (deschisa pe la 1780, aspect actual sf. sec. 19). Poarta initiala a lesurilor (deschisa 1554) era in dreptul strazii Filarmonicii (vedeti pe zid exterior rest cadru de piatra).
Raspunde

...

Acum 3 ani

Euras, punem pariu ?
Raspunde

Hermanndorf

Acum 3 ani

Sper sa nu izoleze zidurile cu polistiren si sa nu puna termopane la creneluri, in dulcele stil romanesc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus