Miercuri,
28.09.2022
Parțial Noros
Acum
12°C

Ministrul Apelor și Pădurilor a rămas împotmolit în mocirlă, deși premierul a scos țara din noroaie

Ministrul Apelor și Pădurilor a rămas împotmolit în mocirlă, deși premierul a scos țara din noroaie

La câteva luni după ce premierul Dăncilă anunța că a scos țara din noroaie, ministru Deneș a fost nevoit să împingă mașina ca să iasă din noroaie.

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a mers, marți, în localitatea Corod, unde au avut loc inundații, după ce un pârâu s-a revărsat. El a vrut să supravegheze modul în care sunt evaluate pagubele din gospodării și din zonele agricole, pentru ca, în funcție de rezultatele evaluărilor, oamenii să primească ajutoare de la stat.
În timpul vizitei, una dintre mașinile din convoiul demnitarului a rămas blocată în noroi. Deneș, ajutat de primarul comunei și de alți oameni, a împins autoturismul. În timp ce ministrul vizita satul gălățean, localnicii încercau să scoată noroiul din case.
"Acum strângem, curățăm. A fost multă apă, până aici, sus. Apa a venit în două reprize, ne-am speriat tare. Am stat în prispă, dacă venea mai tare ne urcam în pod, urcam în pod cu scara”, a povestit o localnică, citată de Mediafax.
Primarul comunei inundate i s-a plâns ministrului spunându-i că autoritățile centrale nu au făcut nimic pentru a preîntâmpina producerea inundațiilor în zonă, deși comuna a fost lovită și în urmă cu șase ani de două inundații puternice. De atunci, singurele lucrări de apărare au fost făcute cu banii comunității.
"O mare parte din locuitorii comunei Corod pleacă în străinătate. Noi nu suntem capabili să le oferim o protecție reală. Din păcate, am avut nenumărate intervenții. În 2013 am avut două inundații de amploare pe care nu o să le uităm niciodată. Digul a fost făcut cu eforturi locale. Am primit sprijin de la Apele Române doar pentru a consolida niște porțiuni ale digului. Pârâul Corozel are 7 kilometri lungime doar în Corod și noi nu avem voie să intervenim pe cursurile de apă. Cei de la Apele Române ar trebui să o facă, dar noi am făcut, de pomană, numeroase intervenții”, a spus primarul comunei Corod, Vasile Cârjeu.
Ministrul Deneș a refuzat să spună de ce nu au fost făcute lucrări de apărare până în prezent, însă a promis ca va debloca de urgență fonduri guvernamentale pentru realizarea unor diguri.
„Succesul programului PNDL 1, introdus de ministrul Dezvoltării din acea vreme, domnul președinte Liviu Dragnea, ne-a dat certitudinea că acesta trebuie continuat. Astăzi avem PNDL 2, programul de care depind șansele de dezvoltare a multor comunități. Cu ajutorul acestor programe am scos țara din noroaie”, spunea premierul Dăncilă în luna februarie a acestui an, cu ocazia celei de-a XXII-a sesiune ordinară a Asociaţiei Comunelor din România.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus