Miercuri,
22.09.2021
Parțial Noros
Acum
12°C

Concert caritabil la Sibiu, pentru salvarea copiilor cu afecțiuni cardiace grave

Concert caritabil la Sibiu, pentru salvarea copiilor cu afecțiuni cardiace grave

Una dintre cele mai promițătoare voci din Statele Unite vine în România pentru un emoționant concert caritabil. Ava Sauer, fondatoarea apreciatei trupe The Archive Ravens va cânta la Sibiu, pe 17 iunie cu sufletul alături de copilașii a căror viață depinde de o operație dificilă, anunță reprezentanții Fundației Polisano.

Tânăra artistă a acceptat invitația Fundației Polisano de a-și pune talentul, charisma și vocea superbă în slujba unei cauze nobile. Toate fondurile strânse la concertul caritabil vor fi folosite pentru intervenții chirurgicale complexe la copii diagnosticați cu afecțiuni cardiace grave, care le pun viața în pericol.

”Sunt extrem de onorată și de bucuroasă că pot face parte din acest proiect special. Consider că un artist are și o misiune socială importantă și de aceea nu am ezitat nici un moment să accept această invitație, mai ales că este vorba despre salvarea vieții unor copii, care vor fi redați familiilor. Familia a fost întotdeauna foarte importantă pentru mine, părinții m-au susținut și nu și-ar fi imaginat viața fără mine. În plus, majoritatea amintirilor mele din copilărie și din adolescență sunt legate de tatăl meu, un om cu un suflet uriaș, care mereu salva oameni și lucruri, mereu avea grijă de tot ce era în jurul său”, spune Ava Sauer.

Concertul caritabil va avea loc la Facultatea de Medicină, Sala Aula Magna în data de 17 Iunie, ora 18:00. Prețul recomandat al unui bilet pentru cei care vor să participe la eveniment este de 20 de lei. Biletele pot fi achiziționate și de la intrarea în sală.
Pasionată de istoria muzicii și de tradițiile culturale din diverse țări, Ava aduce un aer proaspăt și interesant în muzica de azi, îmbinând tehnicile moderne cu elementele autentice specifice diverselor culturi. Primul album al trupei The Archive Ravens, Trobairitz, este o colecție de piese originale, fiecare dintre ele purtându-l pe ascultător într-un colț diferit al lumii. Veți recunoaște o baladă în stilul trubadurilor, un cântec de leagăn japonez, o piesă cu influențe samba sau o interesantă compoziție stil James Bond.

”Mesajul principal este că muzica ne unește, ne poate face să apreciem natura și să ne reîncărcăm cu energie pozitivă”, este de părere artista din Statele Unite, pe care o puteți vedea și în România, cântând pentru o cauză nobilă.

La Sibiu se salvează, voluntar, vieți. Vieți de copii

În România, se nasc în fiecare an peste 1500 copii cu malformaţii cardiace grave, majoritatea dintre acestea necesitând operaţii. Doar 300-400 dintre aceştia beneficiază de intervenţia salvatoare într-unul dintre cele două spitale româneşti, iar restul trebuie să găsească soluţii în străinătate, la costuri mult mai mari.

„De 4 ani, la Fundaţia Polisano organizăm misiuni umanitare cu ajutorul unor echipe medicale internaţionale din Anglia şi Suedia, pentru ca aceşti copii să fie operaţi în România, cu sprijinul medicilor experţi din străinătate. Până acum, am organizat şi sprijinit financiar între 30 şi 40 operaţii cardiace pe an pentru copiii români care nu mai aveau nicio soluţie. În iunie 2019, alţi 10 copilaşi aflaţi pe lista noastră de aşteptare vor primi intervenţiile vitale, iar pentru a strânge fondurile necesare ne bucurăm de ajutorul sponsorilor, donatorilor, dar şi artiştilor precum The Archive Ravens. Doar prin unirea eforturilor tuturor am reuşit până acum să salvăm vieţi, şi vom putea continua să-i ajutăm pe copiii mai puţin norocoşi”, ne spune Cătălina Costache, directorul executiv al Fundaţiei Polisano.â

Foto: Facebook / The Archive Ravens

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus