Duminică,
05.07.2020
Parțial Noros
Acum
21°C

Premieră la FITS: Cea mai mare companie de instalații din lume vine la Muzeul ASTRA

07 Iunie 2019 14:35

Premieră la FITS: Cea mai mare companie de instalații din lume vine la Muzeul ASTRA

Ediția 2019 a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu va prezenta o nouă locație, cu un proiect ce va fi prezent în cadrul evenimentului încă cinci ani. Constantin Chiriac, directorul FITS, spune că momentul va fi cu siguranță urmărit de cel puțin câteva zeci de mii de oameni.  

Organizatorii FITS prezintă anul acesta un proiect cu totul special, pentru prima dată la Sibiu. Cea mai mare companie de instalații din lume, Zigong Haitian Culture Co., aduce în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului o tradiție care a început să fie sărbătorită încă din timpul dinastiei Han. Instalația, despre care directorul festivalului spune că este „un miracol”, va putea fi vizitată până la începutul lunii august.

„În ultima zi de festival vom avea în Muzeul ASTRA cea mai mare companie de instalații din lume. De mult timp lucrăm ca să o putem aduce, sunt mereu plecați în toată lumea și am reușit să le văd lucrarea în cel mai mare parc, la New York, anul acesta. Ei vor rămâne până în 4 august cu aceste instalații absolut miraculoase. Sunt convins că vor fi zeci de mii de oameni care vor veni să vadă acest miracol. Va fi un moment unic”, spune Chiriac.

Totodată, directorul FITS a spus că a semnat un contract de exclusivitate cu această companie, pentru următorii cinci ani.

„Pentru a apăra ceea ce dăruim, facem un parteneriat pentru următorii cinci ani, de exclusivitate, pentru a putea perpetua acest miracol, într-un spațiu atât de special care este Muzeul ASTRA”, a spus acesta, în conferință de presă.

Lantern Festival

„Lantern Festival” este o tradiţie veche de secole, care a început să fie sărbătorită încă din timpul dinastiei Han (206 î.Hr.-221 d.Hr.), și reprezintă tablouri monumentale și pline de lumină din istorie și mitologie. Expoziţia are ca subiecte elemente din cultura chineză, iar superbele lampioane vor ilumina Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului și vor crea o atmosferă unică.

Fiecare instalație spune o legendă sau reprezintă un simbol din China: Tărâmul urșilor panda, Patru anotimpuri, Anul Nou Chinezesc, Pasajul florilor, Concertul insectelor, Drumul binelui, Dragonul, Fantezia florilor sau Poarta Salutului.

Eveniment programat între 23 iunie și 4 august 2019 la Muzeul ASTRA

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Social
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Vai de el FITS

Acum 1 an

Prefer un FITS cu spectacole mai puține dar de calitate; ce se întâmplă în Sibiu la acest Festival se poate numi simplu: CIRC STRADAL...
Raspunde

Un ciurli-burli

Acum 1 an

La cat de mult foloseste superlativul absolut, cidatul de Chiriac, la cat de mult a exagerat in trecut, ma astept ca tot ce zice el sa nu fie decat un mare fas...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus