Vineri,
09.12.2022
Innorat
Acum
10°C

Dorel a comis-o din nou. Dorel de la drumuri sau Dorel, șoferul?

Dorel a comis-o din nou. Dorel de la drumuri sau Dorel, șoferul?

Strada Podului se află de ceva vreme în reabilitare, iar felul în care se execută aceste lucrări pun multe semne de întrebare specialiștilor. Pe pagina de Facebook Infotrafic Sibiu, un sibian a postat astăzi o fotografie în care apare o mașină de mare tonaj pur și simplu înfiptă în stradă, cu roțile înfundate pe jumătate în stratul ce în mod normal trebuia compactat. Deși inițial vina părea să fie a șoferului care a intrat cu mașina în șanț, specialiștii în drumuri solicitați de Turnul Sfatului ne-au declarat că vina aparține celor care au realizat compactarea drumului. ”Mașina e scufundată în șanțul necompactat”, ne-a comunicat un inginer în drumuri după ce a văzut fotografiile. În mod normal, inclusiv acel șanț trebuia compactat. ”Ba da, și acea porțiune de drum trebuia compactată foarte bine. Fără compactare asta se întâmplă”, spune specialistul. Compactarea făcută fără aplicarea normelor și cu materiale de slabă calitate este una din cauzele pentru care drumurile se rup foarte repede. ”De regulă, fundațiile drumurile nu sunt executate așa cum trebuie. O fundație sănătoasă, corectă, se face prin compactare temeinică din 10 in 10 cm de strat de fundație piatră, în funcție de cerințe. Nu se face asta din două motive principale: ca să se termine lucrarea repede și costurile să fie mai mic și pentru a economisi materiale. Se pune piatră ieftină, proastă sau pur și simplu pământ, în cele mai rele cazuri”, explică un alt specialist contactat de Turnul Sfatului.

62041758_811583899223908_4806177913005146112_n

Lucrări ample pe strada Podului

Contractul pentru amenajarea canalizării pluviale pe strada Podului a fost semnat în 2018 cu asocierea de firme Universal Business SA / SC Comtram SA / SC Aspire Design SRL pentru realizarea proiectării și pentru execuția lucrărilor efective. Pentru realizarea investiției s-au început lucrările de la o adâncime de 3,5 metri în carosabil și cu tubulatură de mari dimensiuni.

Lungimea străzii aflată în reabilitare este de aproximativ 1,3 km și urmează să fie amenajate aici alei pietonale, o zonă verde, bănci și locuri de joacă. Investiţia totală se ridică la 5,129 milioane de lei, fără TVA.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Protejatii Primariei Sibiu

Acum 3 ani

Asa au lucrat si cei de la Terra Building in cartierul Lazaret, nu au compactat santurile iar acum au inceput sa se taseze natural. Bordurile s-au stricat fiindca sub ele se afla santurile pentru instalatiile de curent, internet, etc.
Raspunde

John

Acum 3 ani

Universal Business ... adica nimeni altul decat marele maestru al hotiei Ilie Gradinar ???? Pe-asta nu-l ascunde DNA-ul odata?
Raspunde

Cetățean

Acum 3 ani

Pai nu vedeți ca în Sibiu nu sunt afaceriști șarlatani? Sibiul e "curat" ca lacrima!! Dna nu lucrează aici. Primăria da bani, iar antreprenorii lucrează cum vor. Curat, murdar pe banii și nervii noștri.
Raspunde

Anamaria

Acum 3 ani

Dar observați ca s_a scufundat pe partea de mijloc a drumului? Vedeți ca chiar s-a mai intamplat: localnicii devarsa preaplinul fosei septice de la animale,în pământ, ca ei zic ca apa se va trage și nimeni nu va observa.Deci e caz de infestarea panzei freatice. Se verifica dacă e asa,astfel: se ia excavatorul ala mare și se sapa adâncime macar de 1metrujumate în jos.Dacă dintr-o data începe sa suroiasca apa și sa facem o ditamai băltoaca apoi după vre-o 10 minute nu mai și curgeneratoare nimic, e ce v-am zis: CINEVA DEVARSA APE UZATE ȘI INFECTEAZĂ PÂNZA FREATICA! Atenție, nu țin cu constructorul drumului,nici nu îl cunosc,însă în acest caz nu e el de vina!
Raspunde

Eu

Acum 3 ani

Voi stici careva care de grea este acea mașină. Știți că e aproape dublu decât are voie sa transporte? Nimeni nu face verificări în trafic. Toate cifrele și camioane de care transporta surtuei sau alte materiale de construcții precum și cete care transporta bușteni sunt supraîncărcate, dar toți închid ochii. De acolo își primesc șpăgile și sunt multi oameni din instituții care au mașină în aceste sectoare
Raspunde

CHIAR ASA E !

Acum 3 ani

Daca gabaritul masinii e de vina,de ce nu a facut un mare crater toata strada,da la intrarea de pe Podului? Sau brusc fix in mijlocul strazii Podului s-a teleportat cu greutatea prea mare? Daca masina era prea incarcata ptr a circula pe respectiva strada,trebuia sa nu poata intra pe ea,deci sa ramana impotmolita fie la intrarea de pe podul peste Cibin,fie la cea dinspre Record (depinde din ce directie venea) ?EU ITI ZIC LA SIGUR: ACOLO CINEVA DEVARSA APE UZATE SI INFESTEAZA PANZA FREATICA ! E caz de Mediu si Apele Romane: doar sa apara pe Gusterita si vor face garantat sute de milioane din amenzi cu infestarea.GARANTAT!
Raspunde

Chirca

Acum 3 ani

La fel pe str.Zavoi,dupa ce sa turnat asfaltul si era totul in regula,vine Gradinaru taie o bucata de 100m din asfalt face ceva pe la canalizare si nu ma asfalteaza la fel.Pe bucata nou asfaltata i-ti rupi masina.Lucrari de doi bani pe bani primariei.Nu mai vb.de cei de la Tera sau ciobani de la Total NSA.
Raspunde

Eu doritor

Acum 3 ani

Primăria e de vina lucrează cu aceiași hoți de ani de zile. Pentru ca șpagă e mare dar cine sa zică ceva.
Raspunde

Matia

Acum 3 ani

Pe cei din primarie nu ii deranjeaza, sasi isi fac legile lor si doar in avantajul lor. Pe banii nostri se distreaza si isi fac averi.Incervati sa verificatinsi vedeti ce caae si atrazi au unde locuiesc ei ,restul....ii lasa rece pe coruptii din primarie.
Raspunde

EU

Acum 3 ani

Habar n-am cine e Grădinar și nici nu ma intereseaza. Primăria e de vină că angajează astfel de firme. Oricum, nu mai știu numărul petițiilor ce le-am adresat în legătură cu marcajelor de pe str. Calea Dumbrăvii. Primăria? URECHI SURDE!!! N-au nici o treabă cu nevoile cetățenilor. Poate trebuie să te cheme Grădinar?
Raspunde

ANES

Acum 3 ani

Comentariile referitoare la fose septice sau deversari de ape uzate sunt facute de unii care nu au calcat vreodata pe un santier in care lucreaza firma lui Gradinar.La citiva zeci de metri de locul unde s-amasina in pamint,mi s-a infundat si mie autoturismul,la iesirea din curte incit a trebuit sa chem citiva vecini sa-l scoatem.Asta dupa ce lucratorii au astupat santul cu pamint,dupa plasarea unei conducte,fara sa puna pietris sau sa taseze.
Raspunde

Anamaria

Acum 3 ani

Lasa-l nai....pe Grădinar ala,renunță la ura ptr 2 minute! Ești de acord ca daca cei din Gusterita țin animale,și au fose septice unde se strânge ce spala de la animale (ca dacă nu spala pute de îți muta nasul iar în canal nu pot arunca ca vine mediu).Ei, astea cu fose septice E ADEVARAT, si preaplinul îl devarsa în pământ și infesteaza pânza freatica. Se poate verifica foarte ușor asta cu animalele și cine are astfel: 1.Soma de la gunoi pot știi unde se țin animale,pe baza containerelor maro, 2.Ăștia trebuie sa mai arunce din apa aia din fose,și la canal,ca dacă nu,la vecini le va ieșii apa în pivnițe și atunci au încurcat-o.SA SE FACĂ VERIFICĂRI INTEREN,ca ăștia când arunca pe canal,vor împuții tot cartierul.De obicei nenorocirea se va face când nu are cine venii de la mediu,ca încă nu au început programul,deci pana în ora 9,și, in acelasi timp,după ce oamenii pleacă la serviciu,logic,sa nu aibă cine ii reclama,deci undeva chiar înainte cu puțin de ora 8. DECI,REPORTERI,DATI NISTE TURE PRIN TOT CARTIERUL DIMINETILE:DACĂ SE ADEVERESTE,VEȚI AVEA UN REPORTAJ DE PRIMA PAGINA!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus