Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Ganț: Voi semna Pactul propus de Iohannis și moțiunea de cenzură. Trebuie să ne despărțim de acest guvern pentru binele României

Ganț: Voi semna Pactul propus de Iohannis și moțiunea de cenzură. Trebuie să ne despărțim de acest guvern pentru binele României

Deputatul FDGR Ovidiu Ganț a declarat, într-o conferință de presă la Sibiu, că Pactul propus partidelor de președintele Iohannis „este un lucru bun” și că îl va semna ca deputat, în măsura în care va fi posibil. Totodată, Ganț, care e membru în grupul parlamentar al minorităților naționale, crede că demiterea Guvernului Dăncilă „e necesară”, de aceea spune că va semna moțiunea de cenzură inițiată de opoziție, fiind prima moțiune pe care o semnează și a doua pe care o va vota.

„Eu, cel puțin, susțin acest demers în totalitate, cu atât mai mult cu cât mi-am început cariera politică, lucrând la intrarea României în UE. Deci, sunt ferm convins că acesta e drumul corect. În măsura în care e posibil, o să semnez eu, ca deputat, acest pact. Cred că e un lucru bun și mi se par jalnice motivațiile celor care nu vor să semneze. Aici nu există ecchivoc. Națiunea s-a exprimat, nu s-a schimbat opțiunea cetățenilor României, deci este perfect justificat. De aceea, e normal ca toate forțele politice să urmeze calea pe care o impun cetățenii”, a declarat Ovidiu Ganț cu referire la invitația șefului statului către partidele politice. Amintim că Pactul propus de Iohannis urmează să fie semnat astăzi la ora 16:00 la Palatul Cotroceni.

În altă ordine de idei, deputatul FDGR a declarat că va susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, fiind pentru prima dată când o semnează. „N-am mai semnat ca deputat niciuna - asta e prima pe care o semnez și a doua pe care o voi vota. Cred că Guvernul Dăncilă e cel mai prost Guvern pe care l-a avut România după 1989 și cu siguranță, cel mai prost guvern cu care am  avut eu de a face din 2001 încoace. Ce se întâmplă e incredibil. Dincolo de discuțiile cu alegerile, degringolada e maximă, dacă ne uităm la numitul Meleșcanu, care zice că se pricepe. Iese și  spune că în Republica Moldova ne trebuie alegeri anticipate, că așa a zis Plahotniuc (Vladimir Plahotniuc este președintele Partidului Democrat din Moldova, formațiune ce s-a aflat la putere în ultimii 3 ani, și care ar controla aproape toate instituțiile statului - n.n.) și după 2 zile, culmea, Dăncilă zice că s-a grăbit ministrul de Externe, adică a bătut câmpii cu alte cuvinte. Vă  dați seama că e haos generalizat în Guvern, habar n-au ce fac și compromit situația României”, a comentat deputatul ultimele evenimente politice.

Acesta a făcut referire la situația de pe plan extern, care potrivit lui, „îngroapă România”. „Ca membru al Comisiei parlamentare de externe, pot să vă spun că au nenorcit, au îngroat politica externă a țării, lucru dovedit și de pierderea alegerilor de la ONU pentru statutul de membru nepermanent în Consiliul de securitate. E foarte clar că politica externă a lui Dragnea, Dăncilă, Meleșcanu îngroapă România și singurul corectiv îl reprezintă președintele statului care nu permite derapajele respective. Mă bucur că a făcut apel  la UE să se implice de îndată în criza din Republica Moldova”, a explicat Ganț.

Ganț a mai aminitit că Guvernul Dăncilă s-a făcut cunoscut având o atitudine „absolut ostilă” în raport cu minoritatea germană. „Fostul consilier al premierului Darius Vâlcov a plecat din Guvern, dar atitutinea premierului în raport cu minoritatea nu o văd schimbată, adică n-am văzut scuze publice”, a adăugat deputatul.

„Vom vedea ce se întâmplă în partidul de guvernământ - nu mă interesează în esență, dar singurul lucru care mă preocupă e ce repercusiuni va avea asupra țării, adică asupra guvernării României. Știți că în 2 ani jumătate, ne apropiem ușor-ușor de suta de miniștri, deci mă aștept că în urma reglărilor de conturi în interiorul PSD să urmeze reglări de conturi și funcții la nivel guvernamental. În consecință, actul guvernamental va fi la fel de ineficient ca și până în prezent și este un argument suficient ca pentru binele României să ne despărțim de acest guvern absolut incompetent”, a mai comentat Ovidiu Ganț.

Amintim că ieri liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a anunțat că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost înregistrată în Parlament. Moțiunea de cenzură poartă denumirea ”Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces și fără cozi la vot!”și a fost semnată de 173 de senatori și deputați de la PNL, USR, PMP, UDMR și deputați neafiliați.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus