Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Sibiul devine “Capitală Europeană a Drumețiilor“ în 2021

Sibiul devine “Capitală Europeană a Drumețiilor“ în 2021

Sibiul devine capitală Eurorando în 2021, astfel orașul se va bucura de un nou statut recunoscut la nivel european: cel de Capitală Europeană a Drumețiilor.

După Franța (2001), Cehia (2006), Spania (2011) și Suedia (2016) a venit rândul României de a prelua această calitate și de a se bucura de un nou tip de turism activ. Este vorba de proiectul “Sibiul și civilizația muntelui – trecut, prezent și viitor”, care își propune să culmineze cu cel mai mare eveniment turistic de drumeție, cultură și natură continental. Proiectul va fi implementat în 2021. “ Desemnarea Sibiului ca destinație pentru Eurorando 2021 echivalează cu acordarea titlului de Capitală Europeană a Drumeției“, arată Marcel Șofariu, președintele Asociație Carpatine Ardelene a Turiștilor SKV, într-un comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului.

Asociația Carpatină Ardeleană a Turiștilor SKV, membră Asociației Europene de Drumeție (ERA), va desfășura evenimentele în două etape, una europeană și una românească. Prima parte va avea loc între octombrie 2020 și august 2021, când toate cele 60 de asociații membre ERA vor organiza drumeții Eurorando sub tematica “Prieteniei”, în zonele lor de activitate. Evenimentele de acest tip vor fi coordonate de către Sibiu. Mai apoi, în 2021, timp de zece zile se va derula componenta românească, în cadrul căreia activiști și drumeți vor participa la ture culturale și în natură în zona Sibiului.

Tot atunci va avea loc cel de al 52-lea Congres al Asociației ERA, la care vor participa 100 de delegați din cele mai importante asociații montane din Europa. În 2020 se vor împlini și 140 de existență a Asociației SKV, una dintre cele mai vechi organizații montane și de drumeții din lume. “Pe lângă acțiunile de promovare uzuale, până în 2021, vor fi întreprinse acțiuni pregătitoare care să ridice Sibiul sub raportul capabilităților de drumeție la standardele europene actuale. Proiectul din acest an va trata, în completarea sistemului de marcaje montane actual, problema marcajelor pentru drumeție din zone urbane și colinare, precum și analiza infrastructurii de drumeție locală“, mai arată Marcel Șofariu.

Proiectul “Sibiul și civilizația muntelui – trecut, prezent și viitor” a fost lansat în cursul zilei de joi, 13 iunie 2019. La lansarea acestui proiect european, inițiat de Asociația SKV sub auspiciile Asociației Județene de Turism Sibiu au fost prezenți din partea Asociației Europene de Drumeție Boris Micic, președinte ERA, și Steen Kobberoe-Hansen, membru al Consiliului Director ERA.

Denisa Laicauf

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Jean Luc

Acum 3 ani

Fereasca Domnul ca vizitatorii sa nu fie nevoiti sa innopteze in cabanele nerenovate de cateva decenii. E cam hazardata gazduirea evenimentului cata vreme infrastructura de pe munte e jalnica. “Noroc” cu bravul triff , sibianul de la turism care “se implica” inclusiv in domeniul asta.
Raspunde

Alex

Acum 3 ani

"bravul triff" a prins - sel putin - in Planul de dezvoltare al Ro. zona Balea-Capra - ceea ce nu-i putin DAR dl. primar de 3 mandate al Sibiului ce a facut pentru Paltinis????Da' si acim ce se face acolo ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus