Joi,
29.07.2021
Partial Noros
Acum
27°C

Street Art 2019: 18 artiști transformă 12 pereți anoști din Sibiu în “tablouri vii“

Street Art 2019: 18 artiști transformă 12 pereți anoști din Sibiu în “tablouri vii“

Artiști din toate colțurile lumii vor veni luna viitoare la Sibiu pentru a continua demersul de revitalizare a spațiului urban prin artă stradală început în urmă cu cinci ani.

Festivalul Internațional de Street Art Sibiu (SISAF) are loc în perioada 1-7 iulie 2019 și continuă revitalizarea orașului sub tema #Openness. 18 artiști - selecționați din peste 120 de candidați - vor transforma pereții a 12 locații din Sibiu. Lucrările vor viza fațade de grădinițe, școli, licee, instituții importante pentru viața culturală, dar și spații private. “Artiști importanți din România și invitați din Germania, Belgia și Ungaria vor contura tema #Openness pe zidurile din Sibiu. Printre zidurile ce vor fi pictate la SISAF 2019 se vor regăsi locații care urmăresc localnicii sau turiștii pe tot parcursul lor în oraș - de când ajung în Sibiu, unde locuiesc, unde își petrec timpul liber și mai ales unde învață”, anunță reprezentanții SISAF, într-un comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului.

SISAF3

Cei care vor “da viață zidurilor anoste din Sibiu“ vin din toate colțurile lumii: Brazilia, Siberia, Mexic, Noua Zeelandă și majoritatea țărilor europene. Printre cei mai apreciați artiști care vor veni la Sibiu la început de iulie se numără și membrii grupului Sweet Damage Crew, care vor realiza lucrări individuale. Kitră, unul dintre artiștii români prezenți la Sibiu, va executa o instalație murală formată din trei bucăți. Harcea Pacea, Toma Andreea și Felea Andrei vor participa pentru prima dată la festival, reprezentând noul val de potențiali artiști. Tema diversității va fi susținută și de artistul geraman Danny Figueroa (W3SR), Mehsos din Belgia și Taker One din Ungaria.

La finalul SISAF 2019, sibienii vor fi invitați să participe la un nou tur al picturilor murale create în cadrul acestei ediții. “Turul de Street Art, compus din 67 de lucrări și 5.700 mp de culoare, va fi astfel îmbogățit”, mai arată cei de la SISAF.

Pe lângă componenta de artă stradală, programul SISAF va cuprinde concerte, conferințe, dialoguri despre artă, întâlniri cu artiștii, workshop-uri, seri de film, expoziții și proiecții pe clădiri. Festivalul Internațional de Street Art Sibiu este un eveniment organizat de Asociația ART Factory Transilvania și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu.

Denisa Laicauf

Comentarii

1 comentarii

BauBau

Acum 2 ani

Unul dintre cele mai faine festivaluri/evenimente!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus