Miercuri,
21.04.2021
Innorat
Acum
9°C

Ce ne așteaptă luni la FITS – dans, expoziții în aeroport și un atelier de circ

Ce ne așteaptă luni la FITS – dans, expoziții în aeroport și un atelier de circ

FITS continuă cu spectacolele stradale și astăzi, iar paleta de evenimente este largă și diversă. De la un atelier de circ în inima orașului, la o expoziție într-un spațiu nonconformist, cea de-a treia zi din weekend-ul prelungit ne va ține cu siguranță ocupați.

Încă de la prima oră a dimineții, cei care ajung în vecinătatea Aeroportului Internațional Sibiu trebuie să intre și să admire o expoziție de artă urbană, adusă la noi în oraș de șapte artiști din șapte țări – Austria, Ungaria, Grecia, Italia, Franța, Germania și România.

la-masa-1

Apoi, de la ora 10:00, în Piața Mică avem ocazia de a lua parte la un atelier de circ, susținut de Școala de circ Alandala. Instructorii Ramona Cismaru și Nicolas Peyroux. Workshop-ul are o durată de trei ore.

atelier-de-circ-3

În Piața Mare, de la orele 11:00 și 17:00, copiii dar și cei mari se vor putea bucura în egală măsură de o călătorie în lumea jocurilor, creată de Tomb Creatius, o companie de artă stradală ce propune jocuri și experiențe numai bune de trezit la viață copilul din interiorul fiecăruia dintre noi.

fascinanta-calatorie-in-lumea-jocurilor-1

Seara ne bucurăm în sfârșit de o doză binemeritată de dans. În Piața Habermann, de la ora 19:15, Okaua Theater Company prezintă „Fakebook”. Histrionul unei trupe de teatru, al cărei personaj principal este un clovn deghizat în Maestru de ceremonii, își invită oaspeții (spectatorii) într-o călătorie imaginară prin mica și sălbatica Roma-mia. Pe măsură ce întoarcem pagină cu pagină din falsa prezentare a bizarei Roma-mia, înțelegem că am ajuns într-o țară situată la granița dintre două continente: Sublimul și Ridicolul. În acest loc, oamenii petrec la fel ca Dracula, dorm ca Frumoasa din pădurea adormită, iar viața și moartea fac parte din meniul zilnic al Familiei Addams. Aici, oamenii trăiesc o adevărată scenă din timpuri shakespeariene. Distracția este un amestec de parfumuri balcanice și elisabetane.

fakebook-3

De la ora 21:00, tot la Habermann avem parte de 35 de minute de comedie în pași de dans, cu spectacolul „Cu dragostea nu e de glumit!”.

Programul complet al zilei de 17 iunie este disponibil pe site-ul FITS.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus