Duminică,
05.12.2021
Cer Senin
Acum
1°C

Lidl își demolează un magazin pentru a-l face mai mic și cu mai mult spațiu verde

Lidl își demolează un magazin pentru a-l face mai mic și cu mai mult spațiu verde

Achiziționat de către Lidl SCS România în urmă cu un an și jumătate, fostul magazin XXL de la limita Sibiului cu Șelimbărul a început a fi demolat.

Amenajarea celui de-al patrulea magazin Lidl din zona Sibiului debutează cu lucrări de demolare. Este vorba de demolarea fostului magazin XXL Mega Disctount, achiziționat de Lidl la finele anului 2017. Acest magazin măsoară 4.482 de mp, terenul pe care este construit având o suprafață totală de peste 20.000 de mp, se arată în memoriul de prezentare a noii investiții.

În locul actualei construcții, după demolare, va fi construit un magazin mai mic, cu spații verzi mai mari, dar și cu platforme betonate mai întinse și cu un nou acces. Terenul pe care va fi construit noul magazin va avea, în continuare, accesul principal din Șoseaua Sibiului, un acces secundar urmând a fi realizat din strada Mihai Eminescu (în acest sens, str. Mihai Eminescu și Octavian Goga vor fi extinse cu câteva sute de mp).

Viitorul magazin Lidl va fi construit tot pe un nivel și va ocupa mai puțin de jumătate din suprafața vechiul XXL, respectiv va avea o amprentă la sol de 2.228 de mp (aproximativ 2.090 de mp suprafața utilă). În paralel cu reducerea dimensiunilor magazinului, suprafețele pavate vor crește cu 6.245 de mp, în timp ce suprafețele verzi vor crește de la 4.200 mp la peste 6.100 de mp. Vor mai fi amenajate 119 locuri de parcare.

Valoarea estimată a investiției este de 2,3 milioane de lei, graficul de eșalonare a construcțiilor indicând o perioadă de 24 de luni necesară deschiderii noului magazin.

În afara magazinului de la limita Sibiului cu Șelimbărul, cei de la Lidl România mai au în plan ridicarea unui centru comercial și pe str. Bâlea, pe o porțiune a fostei fabrici de bere Trei Stejari. Demersurile pentru ridicarea acestuia din urmă întârzie, însă, din cauza formalităților birocratice.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Marius M

Acum 2 ani

Lidl nu isi demoleaza un magazin ci un spatiu achizitionat si nefunctional. Din titlu reiese ca Lidl isi demoleaza un magazin functional... Mai multa atentie la exprimare.
Raspunde

Shelby

Acum 2 ani

Imaginea din articolul vechi face cat toate cuvintele de aici, poate faceti rost de o schita actualizata. http://www.turnulsfatului.ro/2018/12/20/lidl-si-kika-deschid-anul-viitor-in-locul-fostului-xxl/
Raspunde

Valjan jan

Acum 2 ani

Magazine super la La Bererea magazine super la Mecanica podul gari magazine super la Balanta ...Domnilor Edili al Sibiului ce faceti du acest oras aerisit il aglomerati ? il sufocati cu lume peste lume si gaze de la masini ....Vizavi este spitalul Judetean cu oameni suferinzi carora le dam gaze peste gaze de la esapament Eu zic sa mai meditati si sa va opriti de la castiguri
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus