Vineri,
27.01.2023
Parțial Noros
Acum
-0°C

Câți elevi sibieni au fost la prima Evaluare națională: care a fost tema compunerii de la subiectul II

Câți elevi sibieni au fost la prima Evaluare națională: care a fost tema compunerii de la subiectul II

Care e sinonimul cuvântului „făgăduință” sau ce origine are autorul cărții „Vântul prin sălcii” - au fost două dintre întrebările  la care elevii din clasa a VIII-a trebuiau să răspundă în cadrul primei probe de Limba și literatura română a Evaluării Naționale.

Această probă s-a desfășurat, la nivelul județului Sibiu, în 86 de centre de examen, a transmis Inspectoratul Școlar Județean.

„Din cei 3.001 elevi înscriși la acest examen, la proba de limba și literatura română au fost prezenți 2.792 elevi (93,04%), iar 209 elevi au absentat (6,96%). Nu a fost înregistrat niciun elev eliminat și nu au existat probleme tehnice de preluare și multiplicare a subiectelor în centrele de examen sau de comunicare”, potrivitpurtătorului de cuvânt al IȘJ Sibiu, Constantin Dincă.

Potrivit regulamentului, elevii care au absentat la această probă nu mai pot participa la celelalte probe ale examenului de Evaluare Națională 2019.

Absolvenții de clasa a VIII-a trebuiau să realizeze o compunere în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectură. De asemenea, elevii au avut de argumentat apartenența unui text la genul dramatic și să răspundă la o serie de întrebări legate de unele texte.

Subiecte-Limba-romana-clasa-a-VIII-a-2019

Subiecte-Limba-si-literatura-romana-Evaluarea-Nationala-2019

foto: edupedu.ro

Următoarele etape ale examenului de Evaluare Națională 2019, pentru clasa a VIII-a, se vor desfășura în zilele de joi, 20.06.2019, la matematică și vineri, 21.06.2019, la limba și literatura maternă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

Muc the little

Acum 3 ani

Bai oameni buni, cine face subiectele astea ??? Zdraveni la minte dascali mai avem! Ce mama zmeului inseamna " o intamplare petrecuta in timpul unei activitati de lectura " ? Ce se poate intampla in timpul unei activitati de lectura? ?? Sa ti se faca foame, sa ai o erectie, sa te tre acasa treaba mare, sa-ti sune telefonul, sa adormi. ..... Ce bazaconii tre sa inventezi sa faci o compunere cu asa o tematica. .? Cum suna " in timp ce citeam acasa in pat " Fratii Jderi, am auzit o bubuitura napraznica, am pus degetul aratator la pagina la care ajunsesem si am inchis cartea peste el sa stiu unde am ramas, apoi m-am indreptat catre fereastra sa aflu sursa zgomotului, cand colo ce sa vezi, un submarin militar purtand insemnele NATO, iesise din Raul Cibin si lovise cu periscopul traversele podului de la noi din cartier, cand m-am gandit la cartierul nostru mi-am amintit de firma Cartier, si m-am gandit ca daca invat bine si citesc mult am sa ajunga un om de seama si am sa imi cumpar un ceas Cartier, asa ca m-am intors la lectura lasand departe activitatile febrile care se desfasurau in jurul submarinului din care ieseau membrii echipajului ingroziti ca focoasele nucleare de la bord se activasera in urma impactului " Hm, luam un 6 la compunerea asta?
Raspunde

Sunt si lucruri care s-am imbunatatit muuult in invatsmant

Acum 3 ani

Ai o abordare limitata. Si eu am fost surpins. Placut! In primul rand, astazi toate au un "grup tinta" . Grupul tinta a subiectului sunt copiii de AZI. Care NU citesc. Asa ca ptr ei e provocator subiectul. In al doilea rand, cititul la copiii de azi depindede 3 factori, declansatori de actiune: tel, calculator si parinti. Cauta pe net o "fisa-model de argumentare" ptr genuri ( dramatic, liric, epic ) si o sa constatati ca sunt ff logice si practice. Cu comentariile noastre de acum 30 de ani n-am trece clasa: vorbarie multa, informatie de slaba calitate, cunostinte latente si remanente 0.
Raspunde

Fanica Ion

Acum 3 ani

Nu luai! Punctajul maxim este de 30 puncte, deci maxim luai nota 3. Nu luai punctele pe redactare (compunerea ta nu e decat un text care curge, nu are alineate, nu are diacritice, exista cel putin trei locuri in care nu ai pus virgula). Deci, maxim 2,60!
Raspunde

Muc the little

Acum 3 ani

Hai fii generos, mai da-mi un punct pentru originalitatea abordarii. ... Diacriticele lipsesc din cauza functiilor imbecile ale telefonului, iar partial din comoditate. Eu nu am vrut sa dau examen intr-o postare pe net, doar un exemplu de interpretare a unui subiect vag enuntat, creator de confuzii. Faptul ca se citeste putin sau deloc intr-un anumit segment de varsta e o chestie de statistica care nu trebuie sa infuenteze abordarea unui subiect de examen ( subiectele trebuie sa acopere toata plaja de elevi / examinati, cititori sau nu ) . Daca unul nu citeste asta nu inseamna ca nu poate avea parte de experiente interesante asa cum unul avid de lectura poate sa aiba experiente launtrice intense in timpul cititului. .... Ramân la ideea ca abordarea sau exprimarea in enunturile subiectelor de examen este " rupere-in-figuri " Dar na, sunt depasit de realitatile contemporane care inglobeaza in sistemul de invatamant, pe langa exigentele de ordin didactic sintetic si nevoile de dezvoltare continua a coordonatelor educationale, impuse de dinamica si evolutia paramentrilor concreti in formarea individuala si colectiva a grupului tinta. ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus