Miercuri,
30.11.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Vânt puternic, Dăncilă rezistă. Guvernarea PSD-ALDE continuă

Vânt puternic, Dăncilă rezistă. Guvernarea PSD-ALDE continuă

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a picat astăzi, înregistrând 200 voturi ”pentru”, 7 ”împotrivă” și 3 abțineri. Opoziția avea nevoie de 233 de voturi favorabile.

Dăncilă: ”Această aroganţă vă va duce la pierzanie”

Aflată la a treia moțiune de cenzură, Viorica Dăncilă a exultat după ce opoziția a rămas la 33 de voturi de căderea guvernului. ”Aţi devenit mult prea devreme aroganţi, iar această aroganţă vă va duce la pierzanie la fel cum s-a întâmplat şi altădată. Ne vom vedea la următoarele alegeri generale şi vom vedea dacă veţi vorbiîn acelaşi mod.Nu este o ameninţare, este încrederea pe care o putem genera din partea oamenilor, pe care oamenii ne-o vor da pentru ceea ce facem, nu pentru jignirile pe care dumneavoastră le aduceţi în prim-plan pentru ca nu aveţi altceva. Nu aveţi un program de guvermare, a zis chiar domnul Cîţu. Dacă nu aveţi un plan de guvernare cum vreţi să guvernaţi această ţară?”, a declarat Viorica Dăncilă.

Turcan: ”Este cel mai mare număr de voturi strâns pentru o moțiune de cenzură”

Totodată, opoziția a subliniat că numărul de voturi strânse împotriva unui guvern este istoric. "PNL și-a mobilizat toți parlamentarii pentru moțiunea de cenzură. Am demonstrat că avem determinarea de a ne asuma guvernarea pentru a respecta votul românilor. Noi, opoziția, am strâns 200 de voturi pentru demiterea Guvernului Dăncilă! Rezultatul arată că este cel mai mare număr de voturi strâns pentru o moțiune de cenzură inițiată de opoziție. Mulțumim celor care au votat și au înțeles mandatul dat de oameni la votul din 26 mai. PSD și ALDE s-au temut de această moțiune. Au stat în bănci, nu au votat, au fugit. Acțiunea noastră în interes public continuă!", a scris liderul deputaților liberali, Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

Tăriceanu: ”E greu, băieți, fără liste suplimentare?”

Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte Senatului, a reacționat sarcastic la eşecul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Liderul ALDE se alătură celor care susţin că alegerile europarlamentare au fost fraudate. "Moțiunea de cenzură a căzut! E greu, băieți, fără liste suplimentare? E greu!", a scris Tăriceanu pe Twitter.

 

 

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

///

Acum 3 ani

Bravo, Viorico! Nu te lasa! (Vant puternic, guvernul Vioricai rezista! Si coafura!)
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

despre amenintarile lui raluca moscovita VON BOTSCHANI nimic?nu e voie domnilor de la TS
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus