Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
1°C

Robot pompier inventat de trei liceeni sibieni. Au plecat cu el la Olimpiada Geniilor din SUA

Robot pompier inventat de trei liceeni sibieni. Au plecat cu el la Olimpiada Geniilor din SUA

Trei liceeni de la Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Sibiu participă zilele acestea la Olimpiada Geniilor, în cadrul căreia prezintă două proiecte inovatoare – un robot pompier și un sistem inteligent de economisire a energiei electrice.

Alexandru Rădac, Daniel Marpozan şi Codrin Muntean sunt cei trei tineri, elevi în clasa a X-a la matematică-informatică, care formează echipa herotech, coordonată de profesoara de fizică Florentina Ileşan. Elevii prezintă zilele acestea în SUA două invenţii proprii, un robot şi un sistem inteligent de economisire a energiei electrice.

Liceenii au creat un robot pompier care ar avea posibilitatea să salveze oamenii dintr-un incendiu. Robotul este prevăzut cu un braţ care se poate prelungi și cu care pot fi salvate victimele, fără ca pompierii să înfrunte flăcările.

„Scopul nostru este să aducem la lumină creativitatea, inteligenţa şi spiritul de echipă şi în final să ne facem remarcaţi, atât ca echipă, cât şi ca naţiune. Participarea la acest eveniment ar fi o oportunitate de a ne întâlni atât cu tehnologii noi, cât şi cu oamenii importanţi din spatele acestora. Prezenţa echipei noastre la concurs ar putea aduce o contribuţie semnificativă în ceea ce priveşte dezvoltarea locală a echipamentelor tehnologice, preluând informaţii din această sferă atât de la organizatori, cât şi de la participanţi”, arată cei trei liceeni, în prezentarea proiectului lor.

Pentru Secţiunea Science-Innovation, echipa herotech va prezenta un sistem inteligent de economisire a energiei electrice, care va controla luminile dintr-o casă, prin intermediul unei reţele de senzori. Cei trei au creat un sistem inteligent pe bază de bariere în infraroşu, prin care se controlează în mod automat luminile dintr-o locuinţă şi care ţine evidenţa numărului de persoane din încăpere. Acest proiect a fost premiat în România, de o companie din domeniul energiei.

Echipa sibiană a avut parte de ajutorul mai multor sibieni, atât oameni de rând cât și companii, Wenglor fiind una dintre ele.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus