Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Trif, propus la remaniere. Decizia poate fi luată în acest weekend

Trif, propus la remaniere. Decizia poate fi luată în acest weekend

Conducerea PSD se întâlnește la sfârșitul acestei săptămâni la Neptun, o decizie urmând a fi luată și cu privire la remanierea câtorva miniștri. Printre ei s-ar afla și sibianul Bogdan Trif, ministrul Turismului, susțin surse citate de Mediafax. Alături de acesta, pe lista neagră s-ar mai afla Daniel Suciu, Răzvan Cuc şi Carmen Dan au declarat surse din PSD, pentru Mediafax.  Remanierea ar urma să fie făcut după Congresul extraordinar din 29 iunie, unele voci din PSD susţinând că o perioadă bună ar fi în luna septembrie, deoarece în curând se încheie sesiunea parlamentară şi vine perioada vacanţei de vară.

Conform surselor, unii social-democraţi vor să meargă pe varianta restructurării Guvernului şi un Executiv mai suplu cu un număr mai mic de ministere, însă premierul Viorica Dăncilă nu ar susţine această variantă, ci pe cea a remanierii. Cât despre prezidenţiale ar vrea să candideze Eugen Teodorovici, Ecaterina Andronescu şi Şerban Nicolae.

Guvernul Dăncilă are acum în componenţă 25 de ministere şi un post de vicepremier fără portofoliu ocupat în prezent de Viorel Ştefan. Social-democraţii se vor reuni în Congres pe 29 iunie, pentru alegerea preşedintelui, preşedintelui executiv şi a secretarului general. De asemenea, statutul va fi modificat în aceeaşi zi cu Congresul, în sensul alegerii funcţiilor de conducere ale PSD prin delegaţi, mergându-se pe acelaşi număr de delegaţi care au fost la Congresul anterior.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

S

Acum 3 ani

Cine?
Raspunde

ForCeX

Acum 3 ani

Se repliaza la mediu pentru un cer mai senin...
Raspunde

sibianca

Acum 3 ani

La munca de jos nu la intins mana. Si-a facut deja reserve de bani necinstiti scuze
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus